Ga naar de inhoud

VIDEO: Knokkende Weening houdt net stand in Luxemburg

 vr 7 juni 2019 17:51
Voor Weening is het de eerste zege van het seizoen.

Pieter Weening heeft de tweede etappe in de Ronde van Luxemburg (2.BC) gewonnen. De Nederlander bleef net uit de greep van het aanstormende peloton na een aanval op de laatste klim van de dag.

Het zwaartepunt van de tweede rit in lijn lag in de laatste 20 kilometer. Pieter Weening trok op de laatste klim van de dag stevig door. De kopman van Roompot-Charles kreeg één medevluchter mee, maar lang hield de Portugees Silva niet stand in het wiel van de Nederlander.

 

Weening stond er in de slotfase alleen voor tegen een peloton op volle snelheid, klaar voor een nieuwe massasprint. De ervaren Nederlander vocht voor iedere meter en hield uiteindelijk nipt stand. 2 seconden later won de Roemeen Eduard Michael Grosu de sprint van het peloton.

 

Voor Weening is het de eerste zege van het seizoen, zijn 13e in totaal. Christophe Laporte, de winnaar van de proloog en de eerste rit, blijft leider.

Weening houdt nipt stand:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Uitslag rit 2:
1. Pieter Weening (Ned) 169km in 4u00'23"
2. Eduard Michael Grosu (Roe) +2"
3. Andrea Pasqualon (Ita)  
4. Baptiste Planckaert  
5. Vincenzo Albanese (Ita)  
Stand na rit 2:
1. Christophe Laporte (Fra) in 8u51'59"
2. Aimé De Gendt +10"
3. Piet Allegaert +11"
4. Alexander Krieger (Dui) +13"
5. Andrea Pasqualon (Ita) +14"