• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  De Bruyne: "Hazard is nu hét verhaal, dus zal hij nog even wachten"

  De Bruyne kreeg vooral heel veel vragen over Eden Hazard

  Kevin De Bruyne is voor het eerst sinds het WK weer klaar om te spelen bij de Rode Duivels. "Ik ben blij dat ik weer voor België kan spelen en tonen dat ik nog steeds dezelfde ben." Hij kreeg op de persconferentie daags voor de match tegen Kazachstan wel hoofdzakelijk vragen over de nakende transfer van Eden Hazard.

  Voor Kevin De Bruyne was de kleine finale op het WK zijn laatste match in het shirt van de Rode Duivels. "Het is een jaar geleden, dus ik ben blij om hier weer te zijn. Het is fijn om iedereen te zien en bij te praten", vertelde De Bruyne. "Je ziet de ploegmaats wel tijdens het seizoen, maar dan zijn het tegenstanders. Ik speel graag voor België en wil laten zien dat ik nog steeds dezelfde speler ben als voor de blessures."

   

  "Het was geen leuk seizoen. Het is niet fijn om in de lappenmand te liggen. Ik ben begonnen en had meteen pech met die eerste blessure. Na mijn revalidatie heb ik 3 matchen gespeeld en toen viel er iemand op mijn andere knie. Ik ben 5 maanden verloren, maar ik heb toch nog veel gespeeld op het einde: 8 of 10 matchen per maand. Ik ben blij dat ik het seizoen toch op een heel mooie manier heb kunnen beëindigen."

   

  Voelt hij zich frisser na een jaar met blessures? "Totaal niet. Het seizoen is net langer wanneer je geblesseerd bent. De dagen die je afwerkt als je revalideert, zijn veel langer. En vaak zit je ook alleen. Ik voel me niet moe nu, maar ik kijk wel uit naar de vakantie. Een deftige vakantie na twee jaar."

   

  "Het is ook niet ideaal dat de meeste spelers al een paar weken niet gespeeld hebben. Dat is vooral voor blessures gevaarlijk. De planning is nu zo. We zullen onze job doen en de matchen spelen, maar we moeten ook een beetje voor onszelf en elkaar zorgen."

  "Wij zijn niet bezig met de transfer van Eden Hazard"

  Kevin De Bruyne kreeg van heel wat buitenlandse journalisten vragen over Eden Hazard en zijn transfer naar Real Madrid. "Eerst en vooral is Eden nog altijd dezelfde, zoals altijd. We zijn hier allemaal professioneel. Iedereen heeft hier al wel eens met transferperikelen gespeeld. Hij is niet de eerste en zal niet de laatste zijn. Wij zijn niet bezig met zijn transfer."

   

  "Hij weet wat hij  moet doen. Hij moet nog een paar dagen werken en dan heeft ook hij vakantie. Dan heeft hij tijd genoeg om alles te regelen. Als de transfer er komt, zal het niet in de komende 4 of 5 dagen zijn. Waarom zou hij dat doen? Waarom zou hij dat risico nemen? Nu kijkt iedereen naar hem."

   

  "Toen ik naar Manchester City ging, hebben we er maanden aan gewerkt. Maar ik heb gewacht tot ik vrij was om naar daar te gaan. Dat zal nu ook gebeuren. Er wordt niet veel gevoetbald, dus de journalisten hebben veel tijd voor Eden Hazard. Hij is nu het verhaal. Dus hij zal nog wel even wachten."  

   

  "Of hij die transfer verdiend heeft? Als die ploeg geïnteresseerd is, heb je het verdiend. Ik weet niet of hij daar meteen een leider zal zijn. Er zijn daar al andere leiders, dus hij zal niet meteen kapitein worden. Ook zijn kansen voor de Ballon d'Or blijven hetzelfde. Real Madrid is een grotere naam dan Chelsea, maar als hij zo speelt als dit seizoen, maakt hij kans."

  "De Nations League heeft geen betekenis"

  Hebben de Duivels spijt dat ze de finale van de Nations League niet spelen? "Ik weet het niet. Ik heb niet meegespeeld in de Nations League, dus ik weet niet waar of hoe het verkeerd is gelopen. Speel je die liever? Waarschijnlijk wel. Maar heeft dat betekenis? Neen. Het is geen echt toernooi en geen echte prijs. Het is maar een toernooi om de vriendschappelijke matchen te vervangen. Ik weet zelfs niet of ik ga kijken."