• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Neymar verdedigt zich bij politie onder massale persbelangstelling

  Neymar bevindt zich in het oog van de storm na een beschuldiging van verkrachting. De Braziliaanse topvoetballer pleit onschuldig en toonde zijn argumenten in een filmpje op Instagram. Omdat hij daarbij mogelijk de privacy van zijn klaagster schond, moest hij zich gisteren verantwoorden bij de politie.

  Neymar maakt gewag van een poging tot afpersing en toont in de video op zijn socialemedianetwerk hoe de vrouw die hem beschuldigt ook na de vermeende feiten berichten naar hem stuurde op Instagram. Volgens de Braziliaanse wetgeving mocht hij die berichten niet openbaar maken. Neymar werd daarover 1,5 uur ondervraagd door de politie van Rio de Janeiro.

   

  Hij verplaatste zich daarbij op krukken en in een rolstoel, omdat hij zich eergisteren blesseerde aan zijn enkel. De pers was massaal aanwezig bij het politiekantoor. De PSG-speler toonde zich zeker van zijn stuk en stak zijn duim omhoog.

   

  De verkrachtingsklacht wordt behandeld door de politie van Sao Paulo. Najila Trindade, een 26-jarige studente en model, diende vorige week een klacht in. Zij deed gisteren haar verhaal op de Braziliaanse tv

   

  De affaire beheerst het nieuws in Brazilië. En Neymar zit in de hoek waar de klappen vallen, want de duurste voetballer ter wereld viel eerder deze week ook uit voor de Copa America in eigen land met z'n enkelblessure.

  "Bedankt voor jullie steun en liefde"

  Neymar gaf kort een statement: "Ik wil iedereen bedanken voor de steun en de berichten. Aan al mijn vrienden, fans en iedereen die me steunen: bedankt voor de affectie. Ik voelde ieders liefde."