• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  LeBron James steunt Lowry: "Als hij reageert, willen jullie hem cel in"

  " "

  Raptor Lowry belandde in het publiek, waar hij een duw kreeg van een mede-eigenaar van de Warriors.

  LeBron James heeft zich gemengd in de debatten na het relletje gisteren met een mede-eigenaar van Golden State die aan de zijlijn Kyle Lowry van Toronto een duw gaf. "Wat als Lowry met zijn handen gereageerd zou hebben? Dan zouden jullie hem in de cel steken of voor de rest van de finale schorsen..."

  Toen Lowry gisteren in de 3e finalematch in het 4e kwart een bal wilde binnenhouden, kwam hij op het publiek van de eerste rij terecht. Een man gaf hem daarbij een duw en schold hem uit. Lowry bleef kalm, maar veroordeelde achteraf de feiten: "Zulke personen horen niet thuis in de NBA. Hopelijk verbant de NBA hem voor altijd."

   

  Toen bleek dat de man, die de zaal werd uitgestuurd, een mede-eigenaar van de Warriors was, kreeg de zaak nog een groter staartje. Golden State verontschuldigde zich bij Lowry, net als coach Steve Kerr: "Dit hoort niet."

   

  De NBA legde de investeringsmiljardair een boete van 500.000 dollar op en een schorsing voor het seizoen 2019-2020.

   

  Na wat overpeinzingen sprak ook topvedette LeBron James zich op Instagram over de zaak uit en hij roept verontwaardigd de NBA op tot actie om de spelers te beschermen: "In onze MOOIE sport is er absoluut geen plaats voor ZOIETS. Er gaat heel wat mis. Als je langs het veld zit, weet je wat er kan gebeuren. En als je het niet weet, staat het uitgelegd op de achterkant van je ticket."

   

  "Maar hij als fan en nog belangrijker MEDE-EIGENAAR wist exact wat hij deed. Hij kent de regels beter dan een gemiddelde persoon die daar zit. Er moet zo snel mogelijk iets gebeuren. Een snelle actie voor zijn acties. Denk hier eens over na: wat als Lowry zou gereageerd hebben en zijn handen zou gebruikt hebben. Jullie zouden GEK worden! En hem naar de cel schreeuwen, laat staan dat hij geschorst zou worden voor de rest van de finale. Alleen omdat hij zichzelf beschermde."

   

  "Ik heb me heel de play-offs (ik zag elk duel) koest gehouden, maar na wat ik gisteren zag, heb ik daar lang over nagedacht. Ik kon en wou hier niet over zwijgen! Bescherm de spelers!"