• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Hazard schrijft brief aan Chelsea-familie: "Hopelijk volgend jaar tegen elkaar in CL"

  Eden Hazard

  Eden Hazard speelde 7 jaar voor Chelsea.

  Eden Hazard wordt donderdag voorgesteld bij Real Madrid, maar eerst nam hij in een uitgebreide brief op Facebook nog afscheid van de mensen bij Chelsea.

  Het is geen geheim dat zodra ik mijn eerste goal maakte als kleine jongen ik ervan droomde om ooit voor Real Madrid te kunnen spelen. Toch heb ik er alles aan gedaan om mij de voorbije 6 maanden niet van de wijs te laten brengen door alle speculaties en artikels in de media.

   

  Nu de clubs een akkoord hebben bereikt, hoop ik dat jullie begrijpen dat ik aan een nieuw hoofdstuk moet beginnen, net zoals jullie je eigen dromen moeten najagen. Chelsea verlaten is de lastigste beslissing uit mijn leven geweest. Ik heb er nooit aan gedacht om Chelsea voor een andere club (dan Real) te verlaten.

   

  Ik was amper 21 toen ik arriveerde en ik ben bij Chelsea gegroeid als man en als speler, samen met jullie. Uiteraard waren er ook moeilijke tijden, maar zelfs als we niet goed speelden, heb ik altijd mijn best gedaan. Gelukkig hebben we meer matchen gewonnen dan verloren en heb ik veel speciale momenten mogen beleven in een Chelsea-shirt.

   

  Elke trofee die ik heb gewonnen, met de ploeg en individueel, was geweldig. Het enige waar ik spijt van heb is dat ik nooit een prijs voor beste verdediger heb kunnen winnen!

   

  Jullie zullen altijd een speciaal plaatsje hebben in mijn hart. Ik zal volgend seizoen altijd meteen als eerste jullie resultaten opzoeken. En ik hoop dat we in de Champions League tegen elkaar uitgeloot worden, zodat we elkaar opnieuw treffen.

   

  Ten slotte wil ik nog het bestuur bedanken. Jullie hebben mij geholpen om mijn 2 dromen te realiseren. Ten eerste, om een Chelsea-speler te worden en ten tweede, om een speler bij Real Madrid te kunnen worden.

   

  Ik wens jullie het allerbeste, mijn vrienden.

   

  Eden