• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Great War Remembrance Race krijgt geen tweede editie: "Eerlijk geweest"

  De Est Mikhel Räim won vorig seizoen de eerste (en enige) editie van de Great War Remembrance Race.

  Flanders Classics schrapt de Great War Remembrance Race (1.1) van de wielerkalender. De eendagswedstrijd kan de concurrentie met de Vuelta en andere WorldTour-wedstrijden in augustus niet aan. 

  "Eerlijk geweest met onszelf"

  De Great War Remembrance Race stond vorig seizoen in augustus voor het eerst op het programma. De Est Mihkel Räim (Israel Cycling Academy) was toen de beste in de wedstrijd die een sportief eerbetoon wil brengen aan het einde van de Groote Oorlog.

   

  Een tweede editie komt er (voorlopig) niet. Dat liet Flanders Classics vandaag weten in een persbericht. De organisatie hoopte de wedstrijd dit seizoen naar een hoger niveau te brengen, maar door de zware concurrentie van de Vuelta en andere (WorldTour-)ééndagswedstrijden is dat niet gelukt.

   

  Tomas Van Den Spiegel, CEO van Flanders Classics, geeft meer uitleg: "We hadden gehoopt met de Great War Remembrance Race op relatief korte termijn te kunnen groeien naar een hoog niveau, maar we zijn eerlijk geweest met onszelf en moeten toegeven dat het er dit jaar niet naar uitzag dat we een wedstrijd gingen kunnen aanbieden die bij ons als organisaties past."

   

  "We blijven wel geloven dat "de Westhoek" het potentieel heeft om uit te groeien tot een nog toonaangevendere wielerregio. Gent-Wevelgem bewijst dit al sinds 2013 met haar baseline "In Flanders Fields" en haar unieke parcours langs monumenten en begraafplaatsen uit WO I. De wedstrijd zal ook in de toekomst een sportief eerbetoon blijven brengen aan het einde van de Groote Oorlog.”  

  We zijn eerlijk geweest met onszelf en moeten toegeven dat het er dit jaar niet naar uitzag dat we een wedstrijd gingen kunnen aanbieden die bij ons als organisaties past."

  Tomas Van Den Spiegel (CEO Flanders Classics)