• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Gilbert Timmermans aast op voorzitterschap bij Belgische Voetbalbond

  Het is de tweede keer dat Timmermans meedingt naar het bondsvoorzitterschap.

  Gilbert Timmermans heeft zich officieel kandidaat gesteld om voorzitter te worden van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB). Dat heeft hij bevestigd aan het persagentschap Belga. Op 22 juni wordt er gekozen wie de nieuwe bondsvoorzitter mag worden. 

  Voor Timmermans moet de nieuwe bondsvoorzitter ervoor zorgen dat het elfpuntenplan van CEO Peter Bossaert en de raad van bestuur wordt uitgerold. "Als we dat al kunnen uitvoeren, is dat een prachtige zaak", laat hij weten. 

   

  Met zijn 74 jaar lijkt Timmermans geen lang voorzitterschap beschoren, indien hij verkozen wordt. "Ik heb er geen probleem mee om een tussenpaus te zijn. Het is misschien zelfs beter. Volgend seizoen stapt de KBVB in een gloednieuwe structuur. Dat wordt toch een aanpassing. Zelfs als ik maar voor een jaar voorzitter kan zijn, kan ik met mijn ervaring binnen de geledingen van de bond heel goed helpen."

   

  Het is de tweede keer dat Timmermans een gooi doet naar het voorzitterschap. Eind juni 2017 moest hij het onderspit delven tegen Gérard Linard, die weldra zijn functie zal neerleggen.