• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Geen vrouwen op hoofdcourt te zien: "Oneerlijk en onfatsoenlijk"

  De halve finale van toernooirevelatie Amanda Anisimova zal te zien zijn op Suzanne-Lenglen.

  De halve finales bij de vrouwen op Roland Garros zullen niet te zien zijn op de Court Philippe-Chatrier, de hoofdcourt in Parijs. Dat stuit op groot ongenoegen bij de WTA, de organisatie die het vrouwentennis beheert.

  De WTA plaatste bij monde van CEO Steve Simon een statement online. Daarin noemt de WTA-baas de verplaatsing van de twee partijen naar de minder belangrijke stadions Suzanne-Lenglen en Simonne-Mathieu "oneerlijk en onfatsoenlijk".

   

  Het is de regen die spelbreker is en de planning in de war heeft gestuurd. Het leidde tot een aanpassing voor de halve finales, waarbij de toernooileiding ervoor koos alleen de mannen te laten optreden op Philippe-Chatrier. 

   

  "Ongetwijfeld heeft de regen het speelschema beïnvloed, maar deze vier vrouwen hebben zo geweldig gespeeld en hebben het volste recht ook te spelen op het grootste podium. Het is bijzonder teleurstellend dat zij naar de mindere banen zijn verwezen", aldus Simon. De Franse oud-topspeelster Amélie Mauresmo viel de WTA bij. "Dit is een schande", zei ze.