• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  De Vries: "Heb Lambrecht verzekerd dat zijn kindje in goeie handen is"

  Louis De Vries

  Ex-makelaar De Vries: "Ik ga van Lokeren geen doorgangshuis maken."

  Het tijdperk-Lambrecht bij Lokeren is voorbij, het tijdperk-De Vries kan beginnen. Die machtsoverdracht was bijzonder emotioneel. "Ik krijg tranen in de ogen als ik eraan denk", zegt De Vries, die ook aan coach Glen De Boeck heeft beloofd dat hij mag blijven.

  "Ik weet niet of het zo'n verstandige beslissing is, maar we hebben het wel gedaan", opent Louis De Vries het interview met een kwinkslag. "Nee hoor, we zijn ontzettend blij dat de handtekeningen gezet zijn. Volgende week moeten er enkel nog wat punten en komma's juist gezet worden."

   

  "We zijn 5 weken geleden begonnen met de onderhandelingen en het was héél intensief. Roger Lambrecht was vanaf het eerste moment zeer constructief. Het ging niet vanzelf, maar hij heeft altijd het belang van de club voor ogen gehouden. Hij laat nu zijn kindje achter, ik heb laten weten dat het in goeie handen is."

   

  "Lambrecht had ook andere voorstellen, die financieel veel beter waren. Maar hij heeft die opzijgeschoven om met mij in zee te gaan. Ik vind dat een geweldig compliment. We gaan hard werken om dat vertrouwen niet te beschamen."

   

  De ondertekening van het contract was ook een bijzonder emotioneel moment voor De Vries. "Enorm emotioneel. Ik heb nu nog tranen in de ogen als ik eraan denk. Want dit is ook voor mij een grote beslissing. Ik steek er niet alleen mijn geld, maar ook mijn ziel en zaligheid in. Ik had al een aantal jaar een stressloos leven in het zuiden van Spanje. Dit is toch weer wat anders."

  Lambrecht

  De Vries: "Lambrecht had voorstellen die financieel beter waren, maar hij koos voor mij."

  "Sinds vandaag ben ik geen makelaar meer"

  Lokeren was de voorbije jaren verlieslatend, verliezen die dan door mecenas Lambrecht werden aangevuld. Maar De Vries weet waar hij aan begint. "Wij hebben de pretentie dat we door een andere aanpak die verliezen kunnen terugdringen."

   

  "We willen met mijn ervaring en mijn netwerk de club op een gewone, zakelijke manier leiden. Dat is niet evident in België en zeker niet voor een provincieclub. Maar we gaan het toch proberen door een goeie structuur op poten te zetten. Eventuele tekorten kunnen we dan oplossen door een verstandig transferbeleid."

   

  De Vries was tot voor kort makelaar, "maar ik heb meteen na de ondertekening mijn licentie ingeleverd". "Het is de 2e keer in mijn carrière dat ik dat doe. Eerder ook met Germinal Beerschot, maar dat was geen goed idee, want toen had ik een bloeiend kantoor."

   

  "Maar ik kan garanderen dat Lokeren geen uitstalraam wordt voor goedkope buitenlanders. We willen een leuke ploeg opbouwen, die de komende jaren goed voor de dag kan komen. Of dat in 1A of 1B is, dat maakt mij weinig uit. Maar dat is niet mogelijk als je een doorgangshuis bent. Je moet ook in de diepte werken. Ik trap open deuren in als ik zeg dat we aan jeugdwerking willen doen, want dat zeggen alle clubs. Maar wij willen dat écht doen."

  Glen De Boeck

  Glen De Boeck zal ook volgend seizoen op de bank zitten bij Lokeren.

  "De Boeck mag blijven"

  De overname van Louis De Vries is ook goed nieuws voor coach Glen De Boeck, die nu verzekerd is van een verlengd verblijf. "Ik heb met Glen de afspraak gemaakt dat hij mag blijven als wij zouden komen. Maandag beginnen de trainingen al, maar dit weekend zullen we gebruiken om uitgebreid met Glen en zijn staf te praten."

   

  "Ook met de spelers zullen we de komende dagen praten, om te kijken wat hun ambitie en motivatie is. Want we gaan ervan uit dat we in 1B zullen starten. Ik hou er dan ook rekening mee dat er een paar jongens zullen weggaan. Maar we hebben nu al gekeken naar versterkingen. We willen toch goed voor de dag komen."