Ga naar de inhoud

Wilmots begint met een klinkende zege aan zijn avontuur in Iran

 do 6 juni 2019 19:53
Marc Wilmots
1 match gespeeld, 1 match gewonnen: een perfect rapport voor Marc Wilmots.

Marc Wilmots heeft zijn debuut bij Iran niet gemist. In een oefenwedstrijd walste Iran over Syrië met 5-0. Wilmots gaf een basisplaats aan 2 spelers uit de Jupiler Pro League.

Marc Wilmots tekende 2 weken geleden, samen met assistent Manu Ferrera, zijn contract bij Iran met als doel het land naar het WK in Qatar te loodsen. De kwalificatiecampagne hiervoor begint pas in september, maar in de aanloop daarnaar kan Wilmots zijn ploeg leren kennen in enkele oefenmatchen.

 

De eerste kennismaking was alvast een schot in de roos. Syrië trok de povere lijn van de Asian Cup gewoon door en werd met 5-0 ingepakt. Mehdi Taremi, spits bij Al Gharafa, was met 3 treffers de grote uitblinker. Jahanbakhsh (Brighton) en de pas 17-jarige Sayyadmanesh maakten het kwintet vol. 

 

Wilmots gaf basisplaatsen aan 2 bekenden van de JPL: Rezaeian (KV Oostende) en Pouraliganji (Eupen). Dinsdag wacht al een nieuwe opdracht, dan tegen het sterkere Zuid-Korea.

Mislukte omhaal gevolgd door succesvolle omhaal

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Sayyadmanesh (17) scoort bij zijn debuut

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Taremi
Mehdi Taremi was met 3 doelpunten de uitblinker bij Iran.