• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Rolstoeltennisser Gérard buigt na 3 sets het hoofd in kwartfinales Roland Garros

  Joachim Gérard

  Joachim Gérard kon in het dubbelspel wel de halve finales bereiken.

  Joachim Gérard is voor de 4e keer in zijn carrière niet voorbij de kwartfinales van Roland Garros geraakt. De beste Belgische rolstoeltennisser begon nochtans sterk tegen de Brit Gordon Reid, maar verloor uiteindelijk toch nog in 3 sets.

  Joachim Gérard was nog nooit voorbij de kwartfinales geraakt op Roland Garros. Autoritair op zijn eigen opslag en aanvallend op de opslag van Gordon Reid: dat bleek in de 1e set de winnende formule.

   

  Maar vanaf set 2 kalfde het fort van Gérard af, terwijl zijn tegenstander, die in Rio olympisch kampioen werd, steeds beter zijn draai vond. In plaats van zelf de wet te dicteren, moest onze landgenoot nu het spel ondergaan. In de 3e set regende het breaks, maar Reid verzilverde er 2 meer dan Gérard en stoot zo door naar de halve finales.