• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Nadal: "Als ik Roger niet in de problemen breng, heb ik zelf een probleem"

  Rafael Nadal ziet Roger Federer graag komen.

  Vrijdag krijgen we op Roland Garros een titanenstrijd in de halve finales bij de mannen tussen Rafael Nadal (ATP-2) en Roger Federer (ATP-3). De Spanjaard is de onbetwiste koning van het Parijse gravel met 11 eindzeges en verloor nog geen enkele keer van de Zwitser in Parijs.

  De Spanjaard verloor dit jaar op Roland Garros enkel een set tegen David Goffin en blies daarna Kei Nishikori van de baan in de kwartfinales. Hij is duidelijk klaar om de strijd aan te gaan. Federer tegen Nadal is één van de meest iconische affiches van de voorbije jaren in het mannentennis.

   

  "Het belangrijkste is dat ik in de halve finale zit en naar de finale wil. Maar natuurlijk is het altijd speciaal tegen Federer. We hebben allebei belangrijke en speciale momenten uit onze carrières samen beleefd op de baan", zegt Nadal.

   

  Nadal komt voor de zesde keer in zijn carrière Federer tegen op Roland Garros. Federer slaagde er in vijf ontmoetingen nog niet één keer in om te winnen van zijn Spaanse rivaal op diens favoriete toernooi.

  "We zien wel wat er gebeurt"

  Federer gaf eerder al aan dat hij agressief tennis moet brengen om Nadal uit zijn element te halen en dat verwacht Nadal ook van de 37-jarige Zwitser. "We zien wel wat er gebeurt, maar hij gaat mij onder druk willen zetten", besluit Nadal. "Ik hoop dat ik hem in de problemen kan brengen, want anders zit ik met een probleem."

  Nadal heeft indrukwekkende statistieken in Parijs. De Spanjaard speelde 93 wedstrijden op Roland Garros en verloor maar 2 keer. Eén keer tegen Robin Söderling, die in de finale verloor van Federer, en één keer tegen Novak Djokovic.


  Nadal wordt niet voor niets de koning van het gravel genoemd. Op 15 wedstrijden op gravel won de 33-jarige Spanjaard er 13. We krijgen dus pure graveldominantie tegen één van de grootste spelers van het hedendaagse mannentennis.

  Nadal heeft nog wat werk wil hij Federer inhalen

  Roger Federer is met 20 grandslamzeges nog altijd de absolute recordhouder, maar Rafael Nadal is tot op 3 zeges van de 4 jaar oudere Zwitser genaderd. Een nieuwe eindzege in Parijs is dus een mooie kans voor Nadal om weer wat te naderen op zijn oude rivaal.

  grandslam Nadal Federer
  Roland Garros 11x 1x (4x verloren van Nadal in finale)
  Australian Open 1x 6x (1x verloren van Nadal in finale)
  US Open 3x 5x
  Wimbledon 2x 8x
  Totaal 17 20