• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  In Azië wordt al gevoetbald voor het WK 2022: Mongolië verslaat Brunei

  Amper 11 maanden na WK-winst voor Frankrijk zijn de kwalificaties voor het WK in Qatar al begonnen.

  Amper 11 maanden na WK-winst voor Frankrijk zijn de kwalificaties voor het WK in Qatar al begonnen.

  Het WK in Qatar staat nog 1.264 dagen van ons af, maar in Azië zijn de eerste kwalificatiewedstrijden toch al op gang getrapt. Mongolië heeft zich alvast in een goede uitgangspositie genesteld voor de terugwedstrijd.

  Terwijl Europese teams zich momenteel proberen te plaatsen voor het EK 2020, Zuid-Amerikaanse landen zich klaarstomen voor de Copa America en Afrikaanse ploegen de Africa Cup steeds dichter zien komen, is in Azië de kwalificatie voor het WK 2022 al gestart. Althans voor de mindere goden van het Aziatische continent: de 12 laagst gerangschikte teams komen nu al tegen elkaar uit in een knock-outfase.

   

  Mongolië en Brunei, respectievelijk de nummer 187 en 194 van de wereld, waren de gelukkigen die de campagne op gang mochten trappen. Uiteindelijk won Mongolië het pleit met 2-0. Aanvoerder Norjmoogiin Tsedenbal komt zo in de geschiedenisboeken terecht, want hij was de 1e die in deze campagne het weg naar het doel vond.

   

  Later staan onder meer ook nog de matchen Macau-Sri Lanka en Cambodja-Pakistan op het programma. De teugwedstrijden worden gespeeld op 11 juni.