OFFICIEEL: KV Mechelen vecht veroordeling aan bij BAS

  Wat algemeen verwacht werd, is nu ook officieel. KV Mechelen trekt naar het Belgische Arbitragehof voor de Sport (BAS) om beroep aan te tekenen tegen de veroordeling voor competitievervalsing door de Geschillencommissie Hoger Beroep van de voetbalbond.

  Afgelopen zaterdag maakte de voetbalbond bekend dat de Geschillencommissie Hoger Beroep KV Mechelen schuldig acht aan competitievervalsing. Als straf moet KV Mechelen degraderen, krijgt het een puntenhandicap van 12 punten en wordt de club uitgesloten van Europees- en bekervoetbal.

   

  KVM had tot zaterdag om beroep aan te tekenen bij het BAS. Zoals verwacht heeft de club dat nu ook gedaan. “De club is onschuldig en wil niet opdraaien voor wat zij niet gedaan heeft”, reageert advocaat Joost Everaert.

   

  De club blijft bij de argumenten die het ook al tegenover de Geschillencommissie liet horen. "Er is geen onderzoek gedaan naar de werking en de betrokkenheid van de club en er zijn meer dan tien telefoontaps die bewijzen dat de leden van de raad van bestuur van niets mochten weten”.

   

  "KVM wil ook nog altijd alle telefoontaps uit het strafonderzoek kunnen beluisteren. "Dat is een recht dat uitdrukkelijk door het Hof van Cassatie is erkend. De Geschillencommissie Hoger Beroep heeft deze niet opgevraagd."

   

  Zelfs als het klopt dat de club schuldig is, is enkel een andere straf dan degradatie mogelijk, argumenteert de club. "Zoals reeds gezegd, staat dat zwart op wit in artikel B1711. Dat is bevestigd door het Uitvoerend Comité van de KBVB, dat officieel bevoegd is om het reglement te interpreteren. Onder meer met deze argumenten trekken we naar het BAS."