• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Froome test zichzelf in Dauphiné: "Dit jaar zal ik wel op tijd klaar zijn voor Tour"

  Chris Froome laadt zich op voor de Tour de France.

  Chris Froome kijkt uit naar het Critérium du Dauphiné. De Brit, vorig jaar derde in de Tour, wil dit jaar voor de vijfde keer pronken met de gele trui in Parijs. "Ik ben heel gelukkig met mijn huidige vorm", zegt Froome.

  Team Ineos is net terug van een stage in Tenerife waar Chris Froome zich heeft voorbereid op de Ronde van Frankrijk. "Deze aanloop naar de Tour werkt voor ons het best, we hebben deze methode de voorbije jaren getest. De stage ging heel goed en ik voel mij klaar om te koersen. Het eerste doel is resultaten halen in de Dauphiné", zegt Froome.

   

  Met drie zeges in de Dauphiné op zijn palmares toont de Brit dat het een belangrijke koers is in aanloop naar de Tour. "Het is moeilijk om te bepalen waar ik zal eindigen in de Dauphiné aangezien ik nog niet veel gekoerst heb dit seizoen. Ik zal er zeker meedoen voor de zege", zegt Froome.

  "Ik heb een sterk team achter mij staan"

  In de de Dauphiné kan Froome rekenen op een sterke ploeg die hem naar de eindwinst zal proberen leiden: Vasil Kirijienka, Michal Kwiatkowski, Gianni Moscon, Wout Poels, Ian Stannard en Dylan van Baarle.


  "De groep is sterk en rijdt goed, dus het ziet er niet slecht uit voor de Dauphiné", zegt Froome. "Het is een goede route met een mooie opeenvolging van bergritten, iets rustigere ritten en een tijdrit. De perfecte testkoers voor mijzelf en de ploeg."


  De Dauphiné wordt de vijfde koers van het seizoen voor Froome, die piekt naar een topvorm voor de Tour de France. De Brit kan dit jaar voor de vijfde keer de Tour winnen. "Ik ben heel gelukkig met mijn huidige vorm", besluit Froome. "Ik heb op stage kunnen doen wat ik wilde doen en ik ben in goede vorm."


  "Het was fijn om dit jaar de Giro op de televisie te zien en niet vanop de fiets. Vorig jaar was ik niet op tijd klaar voor de Tour na mijn eindzege in de Giro, dat is dit jaar volledig anders."