• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Italië, EK-tegenstander van de Belgische beloften, selecteert Kean, Zaniolo en Chiesa

  Moise Kean

  Moise Kean is een van de 3 tieners in de Italiaanse selectie.

  Luigi Di Biagio, de bondscoach van de Italiaanse beloften, heeft zijn huiswerk klaar voor het EK U21 in eigen land. Italië heeft vooral offensief heel wat weelde.

  Italië is, samen met San Marino, de gastheer van het EK voor beloften. Het is bovendien de 3e en laatste tegenstander van de Belgen in de groepsfase. Bondscoach Di Biagio selecteerde uitsluitend spelers die in eigen land actief zijn, maar wel heel wat met de nodige adelbrieven.

   

  Voorin is het uitkijken naar Moise Kean, een van de revelaties bij kampioen Juventus. Een andere sensatie dit seizoen was Roma-middenvelder Zaniolo, die nu al "de nieuwe Totti" wordt genoemd. 

   

  Voor de rest is het ook uitkijken naar Fiorentina-spits Federico Chiesa, die ook bij de A-ploeg van Italië een vaste waarde is. Hij is een van de 8 spelers met minstens 1 A-cap voor de Squadra Azzurra achter zijn naam, samen met Gianluca Mancini, Rolando Mandragora, Lorenzo Pellegrini, Nicolo Barella, Patrick Cutrone en de al eerder vermelde Zaniolo en Kean.

  De 23 spelers van Italië

  Doelmannen: Emil Audero (Sampdoria), Alex Meret (Napoli), Lorenzo Montipo (Benevento)

   

  Verdedigers:  Filippo Romagna (Cagliari), Claud Adjapong (Sassuolo), Giuseppe Pezzella (Genoa), Gianluca Mancini (Atalanta), Federico Dimarco (Parma), Arturo Calabresi (Bologna), Kevin Bonifazi (SPAL), Alessandro Bastoni (Parma)

   

  Middenvelders: Rolando Mandragora (Udinese), Manuel Locatelli (Sassuolo), Alessandro Murgia (SPAL), Lorenzo Pellegrini (AS Roma), Nicolo Barella (Cagliari), Nicolo Zaniolo (AS Roma), Sandro Tonali (Brescia)

   

  Aanvallers: Riccardo Orsolini (Bologna), Patrick Cutrone (Milan), Federico Chiesa (Fiorentina), Moise Kean (Juventus), Andrea Pinamonti (Frosinone)