• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Na de 53e hattrick uit zijn carrière: "Ronaldo is een genie"

  Cristiano Ronaldo

  Ronaldo verlaat het veld met de bal en een glimlach.

  Cristiano Ronaldo zoog gisteren, ondanks een mooi VAR-moment, toch weer alle aandacht naar zich toe. Met een hattrick trapte hij Portugal naar de finale van de Nations League. Bij Portugal kijken ze daar niet meer van op.

  Er waren momenten in de halve finale tegen Zwitserland dat Ronaldo weg had van een 34-jarige spits die het einde van zijn carrière nadert. De pure, flitsende snelheid is er niet meer, maar zijn torinstinct en ervaring maken veel goed. Maar plots was daar een geniale dribbel en drie prachtige goals.

   

  Ronaldo toonde zijn onversneden klasse. "Ach, we zijn het gewoon dat hij drie keer scoort", haalde ploegmaat Bernardo Silva net niet zijn schouders op. "Hij doet het al jaren en dit kan voor niemand een verrassing zijn. Een hattrick, dat is niets nieuws voor hem. Hij maakt altijd en overal het verschil."

   

  Bondscoach Fernando Santos ging wel een stapje verder. "Ronaldo is een genie. Je kunt een genie zijn in bijvoorbeeld de beeldhouw- of schilderkunst en hij is een genie in het voetbal." Vladimir Petkovic, bondscoach van Zwitserland, verwoordde het anders: "Ronaldo maakte het verschil, hij is de kers én de slagroom op de taart."

  Geniale dribbel van Ronaldo

  7e hattrick voor Portugal, 53e in zijn carrière

  Ronaldo scoorde voor Portugal in 10 toernooien