• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Belgian Cats stomen zich in Spanje klaar voor EK

  Bondscoach Mestdagh laat weten dat hij in Spanje geen risico's zal nemen.

  Bondscoach Mestdagh laat weten dat hij in Spanje geen risico's zal nemen.

  Na oefenwedstrijden tegen Japan maken de Belgian Cats zich op voor het tweede luik van hun stage. In Zaragoza spelen ze een oefentoernooi tegen Spanje, Rusland en Italië. "Dit wordt de ideale kans om ons al eens te testen", zegt bondscoach Philip Mestdagh.    

  In tegenstelling tot in Japan kan bondscoach Mestdagh in Spanje wel op zijn volledige groep rekenen. Julie Allemand keert na een succesvol seizoen met Lyon terug uit een korte vakantieperiode, terwijl Emma Meesseman en Kim Mestdagh zich bij de selectie voegen na de competitiestart van de WNBA. 

   

  Philip Mestdagh laat al blijken dat hij verschillende speelsters rust wil gunnen. "Dit wordt de ideale kans om ons al eens te testen. In principe zal Julie Allemand niet spelen in de 2 oefenduels. Dat geldt ook voor Kim en Emma, al vroeg Emma me wel al of ze toch niet even mocht meedoen. Laure Resimont kampt momenteel met een knieblessure, maar zal volgende week normaal gezien opnieuw fit zijn."

   

  "Verder is de groep vermoeid teruggekomen van de stage in Japan. We zaten van maandag tot dinsdag 11 uur in het vliegtuig en je hebt het uurverschil. Maar het management had de uitnodiging van Spanje al geaccepteerd. Ik had van mijn kant liever een stage in België afgewerkt met enkele betaalbare tegenstanders, maar het zij zo. We gaan in Spanje geen risico's nemen", vertelt Mestdagh.

  De groep is vermoeid teruggekomen van Japan, daarom had ik liever een stage in België afgewerkt.

  Philip Mestdagh

  Naturalisatie Trahan-Davis niet op tijd rond

  Naast Allemand, Mestdagh en Meesseman lijkt ook Ann Wauters opnieuw in actie te komen voor de Cats. Wauters sukkelde een hele tijd met haar knie en speelde sinds het WK in Tenerife vorig jaar geen wedstrijden meer. Slecht nieuws is wel dat Celeste Trahan-Davis haar naturalisatie niet op tijd heeft rondgekregen en daardoor het EK aan zich voorbij ziet gaan. 


  Na hun passage in Spanje keren de Cats terug naar België, waar ze een toernooi in het Brusselse Paleis 12 afwerken. Ook de laatste voorbereidingswedstrijden vinden plaats in eigen land en zijn gepland voor 21 en 22 juni. Op 24 juni reizen ze af naar Servië, waar ze het in groep D zullen opnemen tegen Rusland, Wit-Rusland en thuisploeg Servië. Het doel is om bij de eerste 6 te eindigen en zo een bijbehorend ticket voor het olympisch kwalificatietoernooi te grijpen.