• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Voorzitter Cercle: "Gesprekken met nieuwe trainer zijn vergevorderd"

  Volgens Schotte is de nieuwe trainer iemand "die de club al een geruime tijd kent".

  Volgens Schotte is de nieuwe trainer iemand "die de club al een geruime tijd kent".

  Voorzitter van Cercle Brugge Frans Schotte heeft laten weten dat de Vereniging dicht bij een nieuwe hoofdtrainer staat. "De gesprekken met de trainer met wie we de komende jaren willen gaan werken, zijn vergevorderd."

  Voorzitter Schotte heeft al een tip van de sluier opgelicht wat de identiteit van de nieuwe coach betreft. "Het is iemand die mee het project onderschrijft waarmee we bezig zijn en hierin ook resultaten wil boeken. De coach heeft Cercle de voorbije jaren actief gevolgd en gelooft rotsvast in het project waarmee we bezig zijn."

   

  "Hij kent Cercle Brugge al een geruime tijd en hij ziet ook dat de Vereniging de voorbije jaren stappen vooruit heeft gezet op alle mogelijke gebieden. Dat is ook één van de redenen waarom hij bereid is te komen", vertelt Schotte. 

  Schotte: "Mikken op de top 8"

  Vorige maand nam Cercle afscheid van coach Laurent Guyot. Onder hem beleefde Cercle een goede 1e seizoenshelft, maar nadien verloor het de aansluiting met de linkerkolom. Volgend seizoen moet Cercle volgens Schotte beter doen.


  “Ik heb het altijd zo bekeken: na 20 wedstrijden dit seizoen telden we 25 punten, dat betekent dat we eigenlijk op koers zaten om aansluiting te hebben met de linkerkolom van de rangschikking. Wat er daarna is gebeurd is een ontgoocheling. Hierin zijn we als Raad van Bestuur duidelijk: we willen de linkerkolom nastreven, met name dus bij de eerste 8 eindigen."