• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Stoffel Vandoorne raast met 350 km/u over circuit van Le Mans

  Stoffel Vandoorne heeft de smaak snel te pakken in Le Mans.

  Over 10 dagen staat Stoffel Vandoorne voor het eerst aan de start van de 24 Uur van Le Mans. Op een testdag voor de legendarische uithoudingsrace heeft hij alvast stevig uitgehaald. De snelheidsmeter van Vandoorne ging de 350 km/u voorbij.

  Tussen de races in de Formule E door rijdt Stoffel Vandoorne (27) dit seizoen ook uithoudingsraces. Vorige maand finishte hij op het podium in de 6 Uur van Spa. Over 10 dagen staan de legendarische 24 Uren van Le Mans op het programma.

   

  Tijdens een testdag maakte Vandoorne meteen indruk met de BR1 van het Russische team SMP Racing. Op het Circuit van de Sarthe verbrak hij de grens van 350 km/u. Niemand ging ooit sneller in het FIA World Endurance Championship (WEC) in Le Mans. "Op een recht stuk valt dat wel mee", reageert Vandoorne in een gesprek met motorsport.com, "maar in de bochten voelt dat heel licht aan, omdat je weinig grip hebt."

   

  Vandoorne staat in Le Mans aan de start met de Russische rijders Alesjin en Petrov. Aan de overwinning denkt hij niet. De Toyota's blijven een klasse apart. "Daar kunnen we de competitie niet mee aangaan", stelt onze landgenoot. "We richten ons eerder op een duel met Rebellion."

   

  In Spa-Francorchamps eindigde het Zwitserse team net voor Vandoorne op de tweede plaats. Toyota won de uithoudingsrace in ons land met o.a. Fernando Alonso achter het stuur. Wint de Spanjaard ook Le Mans? Vorig jaar was hij er al een keer de snelste met Toyota. De 24 Uur van Le Mans vindt dit jaar plaats op zaterdag 15 en zondag 16 juni.

  Stoffel Vandoorne in actie: