• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Dumoulin kan dit seizoen niet meer rekenen op Oomen:"Operatie is noodzakelijk"

  Oomen kampt met een geknelde liesslagader.

  Oomen kampt met een geknelde liesslagader.

  Team Sunweb zal de rest van het seizoen geen beroep meer kunnen doen op klimmer Sam Oomen. De Nederlander heeft immers last van een geknelde liesslagader.

  Oomen en Dumoulin stonden samen vol goede moed aan de start van de Giro, maar het Nederlandse duo mocht al snel een streep trekken door de Italiaanse rittenkoers. Dumoulin had te veel last van de linkerknie om de 5e etappe uit te rijden, terwijl Oomen na een val in de 14e rit verstek moest laten gaan.

   

  De 23-jarige Oomen is nog steeds herstellende van een heupbreuk, maar zelfs tijdens zijn revalidatie blijft hij niet gespaard van nieuwe blessures. Om van zijn geknelde liesslagader af te raken, is er een operatie nodig. Maar omdat de fractuur in zijn rechterheup eerst genezen moet zijn, kan die ingreep pas binnen 6 weken plaatsvinden.

   

  De teamarts van Sunweb, Camiel Aldershof, verschaft meer uitleg bij de blessure van de Nederlander. "Sam heeft diverse conservatieve behandelingen ondergaan, maar het krachtverlies in zijn linkerbeen bleef. Een operatie was zo de enige overgebleven optie. Zo moet het probleem definitief opgelost worden. Het herstel zal ettelijke maanden kosten en zijn seizoen is hiermee over."

   

  Oomen zelf besefte vlak voor de Giro dat er iets niet in orde was. "Ik zat al enkele maanden met vragen rond mijn linkerbeen. Ik was nog steeds in staat te trainen en resultaten te halen in wedstrijden, maar tijdens inspanningen met hoge intensiteit zag ik af. Het is mentaal een zware tegenvaller dat mijn seizoen er op zit."

   

  "Het is wel een opluchting dat er een oplossing is gevonden voor mijn probleem. Soms moet je een stap achteruit doen om er nadien twee vooruit te kunnen zetten. Dat hoop ik volgend seizoen te doen", vertelt Oomen.

  Martinez waarschijnlijk out voor de Tour

  Nog blessurenieuws uit het wielerpeloton komt er van EF Education First. Daar vrezen ze dat de Colombiaan Daniel Martinez na een val op training mogelijk niet tijdig fit geraakt voor de Ronde van Frankrijk. Bij de val liep hij een breuk aan zijn rechterpols en linkerduim op. 

   

  "De Tour wordt moeilijk voor mij. Na de operatie volgt een herstelperiode en ik betwijfel of er voldoende tijd zal zijn", vertelt de Colombiaan aan de krant El Tiempo. 

   

  Vorig jaar nam de 23-jarige Martinez voor de 1e keer deel aan de Tour. Toen eindigde hij op een 36e plek in het algemeen klassement, bij de jongeren werd hij 5e. Dit jaar kroonde hij zich tot Colombiaans tijdritkampioen en schreef hij een rit in Parijs-Nice op zijn naam.