• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Laporte wint proloog Ronde van Luxemburg, Allegaert derde

  Christophe Laporte (Cofidis) heeft de proloog van de 79e Ronde van Luxemburg gewonnen. De 26-jarige Fransman was de snelste in de proloog van 2,1 kilometer. Piet Allegaert van Sport Vlaanderen-Baloise werd derde.

  De proloog werd gereden in de straten van de hoofdstad van het Groothertogdom. Laporte was in de korte eerste proef zestien honderdsten sneller dan de Duitser Marcel Meisen. Piet Allegaert reed een halve seconde trager dan Meisen en moest genoegen nemen met de derde plaats.

   

  "De eerste honderden meters van de proloog liepen over een heel gevaarlijk parcours. Daar wou ik geen enkel risico nemen. Te bochtig en te veel draaien en keren voor mijn normen. Ik denk dat de veldrijders daar, met hun technische bagage, beter uit de voeten kwamen", zei Allegaert. "Een goed eindklassement? Daar moet ik niet op hopen. Maar ik wil wel mijn steentje bijdragen om met de ploeg succes te behalen."

   

  De winnaar van de vorige editie, Andrea Pasqualon, was tien seconden trager dan Laporte. Niemand anders slaagde er in de tijd van Laporte te verbeteren en dus was de eerste gele trui voor hem. Voor de Fransman is het zijn derde zege van het seizoen. Hij won eerder al twee etappes in de Ster van Bessèges, waarvan één individuele tijdrit.