• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Real-watcher: "Jovic is geen Hazard, die altijd basisspeler zal zijn"

  Jovic maakte afgelopen seizoen furore bij Frankfurt.

  Jovic maakte afgelopen seizoen furore bij Frankfurt.

  Met Luka Jovic kondigde Real Madrid gisteren een eerste toptransfer aan. "Maar Jovic is nog geen topspeler. Real heeft hem niet binnengehaald als basisspeler om samen te spelen met Hazard of Vinicius", zegt Real-watcher José Luis Calderon van Marca.

  "Jovic kan uitgroeien tot een type-Lewandowski"

  Na een seizoen vol kommer en kwel schuimt Real Madrid de transfermarkt af om de kern te versterken. De 21-jarige Luka Jovic is de eerste prooi die binnen is.

   

  "Real had dringend een aanvaller nodig met het oog op volgend seizoen. Sinds het vertrek van Ronaldo heeft het team een tekort aan scorend vermogen. Maar door de enorm hoge vraagprijzen is het niet gemakkelijk om een topspits te strikken zoals Kane, Icardi en Cavani", zegt José Luis Calderon, die voor Marca Real Madrid op de voet volgt.

   

  "Jovic was een van de sensaties van het afgelopen seizoen. Bijna alle Europese topclubs waren geïnteresseerd in hem, maar Real heeft hem binnengehaald."

   

  "Jovic is nog geen topspeler, maar kan uitgroeien tot een type spits zoals Lewandowski, Luis Suarez en Kane. Hij heeft een mooie toekomst voor zich en moet Real helpen om weer een doelpuntenmachine te worden."

   

  Zal Jovic meteen een vaste waarde zijn bij de Galácticos? "In principe is Benzema voorin onaantastbaar. Hij speelde een goed seizoen en ligt bij Zidane in de bovenste schuif. Er wordt niet verwacht dat Jovic binnengehaald is als basisspeler om samen te spelen met Hazard of Vinicius. Jovic is geen Hazard, die altijd titularis zal zijn."

  "Hazard moet Real uit de crisis van vorig seizoen trekken"

  Jovic is dus de eerste toptransfer van Real. Hazard is normaal de volgende. "Hazards transfer is nog niet officieel. Maar iedereen, ook Real, gaat ervan uit dat hij volgend seizoen het shirt van Real draagt", zegt Marca-journalist Calderon.

   

  "Volgens onze informatie is er nog altijd geen akkoord tussen Real Madrid en Chelsea. We kunnen ons wel inbeelden dat Chelsea tijd wil rekken om zoveel mogelijk geld te kunnen krijgen."

   

  "De Real-fans kijken in elk geval enorm uit naar de komst van Hazard. Hij is een supergoede speler die al jaren aan Real gelinkt wordt. Hazard is de man die Real uit de crisis van vorig seizoen moet trekken."

   

  "De transfer van Mendy is ook bijna in kannen en kruiken. En daarnaast is Real ook nog op zoek naar een goede middenvelder. Eriksen en Pogba zijn de meest genoemde namen."

  "Real heeft 10 spelers te veel onder contract"

  Behalve de inkomende transfers zal ook een sliert spelers Bernabeu "adios" zeggen. "Real heeft momenteel 35 spelers onder contract. Dat zijn er 10 te veel", zegt Calderon.

   

  "Er zullen dus veel wissels plaatsvinden in de spelersgroep, maar de belangrijke spelers
  blijven. Voetballers van de tweede rij zoals Kovacic, James, Theo Hernandez en
  Ceballos verlaten normaal allemaal de club."

   

  "Maar de kern blijft behouden: Kroos, Marcelo, Modric, Carvajal en Benzema zullen allemaal blijven. De grootste namen die Real Madrid mogelijk verlaten, zijn Keylor Navas en Gareth Bale. Over Isco zijn er nog twijfels. En misschien zal er nog een verrassende naam vertrekken, zoals Lucas Vazquez."