• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Walem over Olympische Spelen: "Hazard polste al of hij mee mag"

  Walem

  Johan Walem, de bondscoach van de U21, kondigde gisteren zijn selectie aan voor het EK in Italië.

  De Jonge Rode Duivels kunnen op het EK in Italië een felbegeerd plaatsje voor de Olympische Spelen bemachtigen. Eden Hazard toonde al interesse in een mogelijke olympische trip, maar Johan Walem wil toch vooral het vertrouwen houden in zijn groep.

  De Belgische beloften zullen het beste van zichzelf moeten geven op het EK als ze zich willen kwalificeren voor de Spelen van volgend jaar. Enkel de groepswinnaar van elke poule en de beste tweede kunnen een plaats in de halve finales van het EK versieren én zich kwalificeren voor de Olympische Spelen. De Belgen zitten in een zware poule met Spanje, Polen en gastland Italië.

  Moeilijke selectie

  Elk land dat deelneemt aan de Olympische Spelen mag 15 spelers onder 23 jaar meenemen en 3 spelers die ouder zijn. Mocht België mogen gaan, dan wil Walem trouw blijven aan zijn huidige groep.

   

  "Maar ik weet nu al dat een olympische selectie mij hoofdbrekens zal bezorgen. Ik volg momenteel meer dan 30 spelers, en die groep terugbrengen naar 23 voor het EK was al een helse taak. Die kern nog verder terugdringen tot 18 zou echt helemaal onmogelijk zijn. Laat staan als ik nog rekening moet houden met enkele spelers boven de 23."

  Wat als Hazard mee wil?

  Heel wat huidige Rode Duivels maakten in 2008 al eens de Olympische Spelen mee, maar niet iedereen kreeg al de kans om dit eens mee te maken. "Eden is al komen vragen of hij mee zou mogen gaan in het geval we ons kwalificeren. Met hem weet je natuurlijk nooit. Maar goed, we moeten ons eerst nog plaatsen natuurlijk. Daarna denk ik met plezier aan een olympische selectie", besluit Walem.