• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Is ook Eriksen op weg naar Real? "Wil iets nieuws proberen"

  Wordt Christian Eriksen de volgende prooi om de transferhonger van Real Madrid te stillen? De draaischijf van Tottenham wordt al maanden aan de Spaanse grootmacht gelinkt en heeft nu zelf toegegeven klaar te zijn voor een nieuwe uitdaging.

  De wegen van Real en Eriksen lijken perfect naar elkaar te leiden. Christian Eriksen speelt sinds 2013 voor Tottenham. Zijn contract loopt volgende zomer af in Londen. Real van zijn kant wil zijn ploeg verjongen en speurt naar een vervanger voor de ouder wordende Luka Modric. Modric is 33. 

   

  Het is een beproefd recept van Real om spelers het hof te maken die hun laatste contractjaar ingaan. Eerder gebeurde het al met Thibaut Courtois en ook Eden Hazard zit in die situatie. 

   

  Wat Tottenham-fans ongerust mag maken is dat Eriksen voor het eerst zelf lijkt aan te sturen op een vertrek. "Ik heb het gevoel dat ik op een punt in mijn carrière ben aanbeland waarop ik iets nieuws wil proberen. Ik heb het grootste respect voor alles wat ik heb meegemaakt met Tottenham, maar ik heb ook laten weten dat ik iets nieuws wil proberen", zegt hij vandaag in de Deense (sensatie)krant Ekstra Bladet.

   

  Aan de Evening Standard liet de makelaar van Eriksen, Martin Schoots, weten dat er voorlopig nog niets concreet is. "Het zal aan Real Madrid zijn om Tottenham te bellen en te zeggen dat ze Christian willen. Dat hebben ze nog niet gedaan, zover ik weet."