• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Divock Origi: "Weinig geslapen de voorbije 48 uur, maar nu ben ik hersteld"

  Origi was met zijn doelpunt een van de helden in de Champions League-finale.

  Origi was met zijn doelpunt een van de helden in de Champions League-finale.

  Rode Duivel Divock Origi heeft vandaag vanop de trainingsbasis in Tubeke de pers te woord gestaan. "Na de wedstrijden met de nationale ploeg heb ik gesprekken met Liverpool over mijn toekomst."

  Voor Divock Origi zijn het na de gewonnen Champions League-finale drukke dagen geweest.

   

  "In de 48 uur na de wedstrijd hebben we heel weinig geslapen. De vlucht naar Engeland duurde maar 2 uur, dus veel tijd om uit te rusten hadden we niet. Toen we daar aankwamen was er een heel mooie parade en nadien was er nog een feestje in Liverpool. De dag nadien heb ik het vliegtuig richting België genomen, dus ja, het zijn intense dagen geweest."

   

  Ondanks een moeilijke start, kijkt de 24-jarige spits  tevreden terug op zijn seizoen bij Liverpool. "Ik denk dat ik een seizoen met ups en downs beleefd heb. Naargelang het seizoen vorderde, begon ik beter te spelen en uiteindelijk ben ik dankbaar dat ik mijn kans heb kunnen grijpen. Dit seizoen was heel belangrijk voor mijn carrière", vertelt Origi.

   

  Waar de 26-voudige Rode Duivel die carrière zal voortzetten, wil hij nog niet kwijt. "Momenteel focus ik mij op de 2 aankomende wedstrijden bij de nationale ploeg. Nadien zal ik gesprekken hebben met Liverpool en met mijn entourage. Wanneer de beslissing over mijn toekomst genomen is, zullen we die publiek maken."

   

  Door zijn belangrijke doelpunten in de CL-campagne heeft Origi zich in de kijker gespeeld van een aantal clubs én van bondscoach Roberto Martinez. Toch blijft Origi voorzichtig wanneer hem naar zijn status bij de nationale ploeg gevraagd wordt.

   

  "Natuurlijk hoop ik op speelminuten, maar ik zet het team altijd op de 1e plaats. Welke rol ik ook zal spelen, ik zal klaar zijn", besluit Origi.

  Bekijk hier het volledige interview met Divock Origi: