• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Lambrecht 2 jaar langer bij Lotto-Soudal: "Progressie boeken in rittenkoersen"

  Lambrecht is bezig aan zijn 2e seizoen bij Lotto-Soudal.

  Lambrecht is bezig aan zijn 2e seizoen bij Lotto-Soudal.

  Lotto-Soudal heeft het contract van Bjorg Lambrecht verlengd tot eind 2021. "We hebben Bjorg op een voorzichtige manier de kans gegeven om een volwaardige profrenner te worden", zegt sportief manager Marc Sergeant. "Die aanpak heeft - met onder meer de prachtige prestaties in de afgelopen Ardennenklassiekers - zeker en vast geloond."

  Lambrecht: "Polen en Vuelta zijn mijn volgende doelstellingen"

  Tijdens het voorjaar reed Bjorg Lambrecht zich in de kijker tijdens de klimklassiekers: 4e in de Waalse Pijl, 5e in de Brabantse Pijl en 6e in de Amstel Gold Race.

   

  Lotto-Soudal heeft de 22-jarige groeibriljant nu langer aan zich vastgebonden. “Het was geen moeilijke beslissing om bij Lotto-Soudal te blijven", zegt Lambrecht. "Vanaf het begin kon ik een mooi programma afwerken en in bepaalde koersen mocht ik zelfs als medekopman starten. Dat zou bij andere ploegen zeker niet het geval zijn.”

   

  "Ik hoop mijn knappe prestaties in de klassiekers te bevestigen en nog progressie te boeken in de rittenkoersen van een week. Vooral de Ronde van het Baskenland is echt iets voor mij. Momenteel kom ik nog net dat tikkeltje tekort voor een topresultaat, maar dat wordt in de toekomst het ultieme doel.”

   

  “Straks rijd ik voor het eerst het Critérium du Dauphiné, waar ik nog niet met heel veel verwachtingen aan de start verschijn. De conditie is nog niet super maar zeker ook niet slecht. Mijn grootste doelstellingen liggen iets later op het seizoen in de Ronde van Polen en de Vuelta."

  Sergeant: "Binnen de ploeg koesteren we Bjorg"

  Sportief manager Marc Sergeant is tevreden over het verlengde verblijf van Lambrecht. "Wanneer je in zee gaat met een bepaalde renner, is het voor mij belangrijk om dat engagement ook voort te zetten", zegt Sergeant.

   

  "Bij Bjorg werd het vorig jaar al duidelijk dat dit zou lukken. We hebben Bjorg - steeds op een voorzichtige manier - de kans gegeven om een volwaardige profrenner te worden. Die aanpak heeft - met onder meer de prachtige prestaties in de afgelopen Ardennenklassiekers - zeker en vast geloond."

   

  "Binnen de ploeg koesteren we Bjorg. Ook al is hij nog maar 22, we kennen elkaar al een tijdje. Voor hem is Lotto-Soudal een vertrouwd nest.”