• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Nieuwkomer Van Crombrugge: "A-international, dat staat mooi"

  Eupen-doelman Hendrik Van Crombrugge bij de Rode Duivels.

  Eupen-doelman Hendrik Van Crombrugge bij de Rode Duivels.

  Hendrik Van Crombrugge heeft dinsdag zijn eerste dag bij de Rode Duivels beleefd. De doelman van Eupen genoot met volle teugen. "Ik ben heel trots, vertelde hij aan Peter Vandenbempt.

  Van het bescheiden Eupen naar de nummer 1 op de FIFA-ranking: geen evidente stap. Toch werd Hendrik Van Crombrugge na een sterk seizoen beloond met een eerste selectie voor de nationale ploeg. "Als je bij de jeugdselecties gezeten hebt, hoop je op een dag ook bij de A-ploeg te zijn. Ik weet dat ik er al een paar keer dichtbij was, maar als je bij Eupen speelt, is dit toch onverwacht", zegt de 26-jarige doelman.

   

  "Als je ziet welke clubs hier allemaal vertegenwoordigd zijn, dan ben ik hier toch een buitenbeentje. Dat maakt me extra trots. Ik ben nederig binnengekomen en heb wat gekeken hoe alles functioneert. In een nieuwe omgeving is het altijd wat aanpassen aan de manier van werken."

   

  "De bondscoach heeft me verteld dat ik de kwaliteiten heb om hier te zijn. Hij zei dat hij me al lang volgde en dat mijn selectie verdiend was. Dan kom je wel met vertrouwen op het veld."

   

  Een selectie voor de Rode Duivels staat ook goed op het cv van Van Crombrugge, die graag een stapje hogerop wil zetten. "Ik ben nu actief A-international, dat is mooi als je ergens op een lijstje staat. Het is een troef die mijn makelaar moet uitspelen. Intussen concentreer ik me hier op mijn werk en probeer ik me te amuseren. Wat er achter de schermen gebeurt, zie ik daarna wel."

  Witsel: "Ben in Dortmund dezelfde speler gebleven"

  Geen aanpassingsperiode voor routinier Axel Witsel, die er niet meer bij stilstaat dat de Rode Duivels deze week de finaleronde van de Nations League hadden kunnen spelen in plaats van tegen Kazachstan en Schotland. "Dat is nu eenmaal zo, dat kunnen we niet meer veranderen. We moeten ons nu focussen op deze 2 wedstrijden", zegt Witsel.

   

  "Kazachstan en Schotland zijn niet de grote affiches, maar we zullen ons goed voorbereiden, op dezelfde manier alsof we tegen een topland zouden spelen. We moeten geconcentreerd zijn en ons eigen spel spelen, aan hoge intensiteit."

   

  Witsel heeft zijn eerste seizoen bij Dortmund achter de rug. "Het helpt om opnieuw op hoog niveau te spelen, maar ik ben wel dezelfde speler gebleven. Ik heb een goed seizoen gespeeld en heb het prima naar mijn zin in Dortmund. Ik hoop er nog een paar jaar te blijven."