Valencia eert clubliefde: overleden socio krijgt standbeeld op zijn zitje

  Vicente Navarro Aparicio was een trouwe socio, die ook blind kwam kijken.

  Vicente Navarro Aparicio zal voor altijd in de tribune zitten van het Mestalla-stadion van Valencia. En dat mag je letterlijk nemen. De trouwe supporter, die in 1967 al de bekerwinst tegen Bilbao meemaakte, kreeg na zijn dood een standbeeld op zijn vaste plaats. 

  Navarro is socio nummer 18 van Valencia. Ook toen hij op 54-jarige leeftijd blind werd, bleef de passionele supporter naar zijn geliefde club komen. Samen met zijn zoon beleefde hij alle thuiswedstrijden met al zijn andere zintuigen. Toen Valencia in 2004 de titel én de UEFA-cup won, beschreef Navarro dat als het mooiste jaar uit zijn leven.

   

  Zijn overlijden 2 jaar geleden raakte de club zwaar. Valencia wilde iets terugdoen en hem een magnifieke hommage brengen. Ter gelegenheid van de 100e verjaardag van de club dit voorjaar vereeuwigden ze hem in een bronzen standbeeld op rij 15 plaats 164 in de centrale tribune, zijn zitje, waar Navarro nu voor eeuwig de matchen van zijn favoriete club kan bijwonen. Voor Valencia is de supporter hét voorbeeld van de passie van de fans voor de club, nu al een eeuw lang.

  Tweets over het standbeeld: