• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Rode Duivels trainen in Tubeke, Hazard krijgt cadeau van de fans

  25 Rode Duivels hebben dinsdag in Tubeke een eerste keer getraind in Tubeke in de aanloop naar de EK-kwalificatieduels tegen Kazachstan en Schotland. De oefensessie was toegankelijk voor leden van de fanclub.

  Bondscoach Roberto Martinez selecteerde 28 spelers voor het komende tweeluik. Daarvan pasten Jan Vertonghen, Toby Alderweireld en Divock Origi voor de training. Zij kwamen zaterdagavond nog in actie in de finale van de Champions League.

   

  Simon Mignolet, die bij Liverpool op de bank bleef, trainde wel mee met doelmannen Thibaut Courtois, Matz Sels en nieuwkomer Hendrik Van Crombrugge. Eden Hazard, die in maart zijn 100e cap met de nationale ploeg vierde, kreeg voor aanvang van de training een cadeau. Leden van fanclub 1895 overhandigden de kapitein een handgemaakte sculptuur.

   

  "Ik heb wel de indruk dat ze er toch nog een keertje voor willen gaan", zag Sporza-journalist Peter Vandenbempt vanaf de zijlijn. "Het zijn toch twee kwalificatieduels waarop je je grondig moet voorbereiden, ook al is het tegen Kazachstan en Schotland. De spelers ogen ook nog redelijk fris. De meesten hebben al enkele dagen vakantie gehad."