Thomas Pieters: "US Open op Pebble Beach is een droom die uitkomt"

  Thomas Pieters

  Gisteren kwalificeerde Thomas Pieters zich voor de 119e editie van de US Open Golf. De derde major van het jaar wordt dit jaar gespeeld in Californië op de mythische baan van Pebble Beach. Vandaag spraken we een glunderende Thomas Pieters op het 'Golf to Rio event' van het BOIC in Nijvel.

  "Dit stond echt op mijn bucketlist"

  "De teleurstelling van de vroege uitschakeling op mijn eigen toernooi, de Belgian Knockout, was snel doorgespoeld. Ik was superblij gisteren", zegt Thomas Pieters met een glimlach zo breed als een fairway.

   

  "Ik kijk er enorm naar uit. In 2012 speelde ik het toernooi op Pebble Beach en ik wist dat in 2019 de US Open er ook zou gespeeld worden. Ik zei toen tegen mijn caddy dat we hier dan gingen terugstaan en nu is het zover. Het is een droom die uitkomt, dit stond echt op mijn bucketlist!"

  Thomas Pieters en zijn caddy

  Thomas Pieters en zijn caddy

  Pebble Beach is een heel moeilijke baan

  Sinds 2012 speelde Thomas Pieters al een drietal keer op Pebble Beach en het is een baan die hem wel ligt: "Toch wel. Het is een heel moeilijke baan en zeker voor de US Open gaan ze de baan heel moeilijk opstellen."

   

  "Heel hoge rough, dat wil zeggen dat je de fairways zeker niet mag missen. En de greens zullen er supersnel bij liggen."

   

  Pieters denkt dat de moeilijkheidsgraad ongeveer vergelijkbaar zal zijn met die op het PGA Championship van een paar weken terug. "Hierdoor zullen scores rond level par zijn na vier dagen. Dus dat wordt echt knokken."

  Pebble Beach, Californië

  Pebble Beach, Californië

  "Om een toernooi te winnen moet je wat 'sjans' hebben"

  Thomas Pieters is trouwens bezig aan een heel regelmatig seizoen en zoekt naar die laatste puntjes die nodig zijn om een topresultaat te behalen. "Goh, als ik dat wist, dan zou ik dat doen hé. Vooral geduldig blijven, dat is de kern van het golf hé."

   

  "Ik worstel ermee om vier goede rondes aan elkaar te rijgen. Meestal speel ik drie goede en dan een middelmatige of een mindere ronde. Maar om een golftoernooi te winnen moet je een beetje sjans hebben."

   

  "Als je vier goede of zelfs vier middelmatige rondes speelt dan heb je een kans om te winnen. Het moet goed vallen als het uw week is!" Als alle puzzelstukken in elkaar vallen? "Ja, inderdaad."

  Bekijk hier het interview met Thomas Pieters