• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Real Madrid kondigt met Jovic eerste toptransfer van de zomer aan

  Jovic scoorde in Duitsland 17 keer in 32 wedstrijden.

  Jovic scoorde in Duitsland 17 keer in 32 wedstrijden.

  De eerste versterking van de zomer is binnen voor Real Madrid: Servisch toptalent Luka Jovic komt over van Eintracht Frankfurt. De spits zette zijn handtekening onder een contract tot 2025.

  Na een knalseizoen met Frankfurt stond een transfer in de sterren geschreven voor de 21-jarige Jovic. Uiteindelijk is het Real Madrid die de spits voor de neus van een handvol andere geïnteresserde clubs kan wegkapen. Met de overstap is volgens Marca een bedrag van zo'n 60 miljoen euro gemoeid.

   

  De Serviër heeft afgelopen seizoen bewezen dat hij de goal wel weet staan. Zo was hij in 32 Bundesligawedstrijden goed voor 17 doelpunten en 8 assists. In de Europa League deed hij er nog eens 10 doelpunten bij. Vandaag werd hij door de Duitse spelersvakbond nog verkozen tot de op een na beste voetballer van de Bundesliga. Met 20, 9% moest hij enkel Dortmund-spits Marco Reus laten voorgaan.

   

  Voor hij furore maakte bij Frankfurt was Jovic actief bij Benfica. Daar brak de jonge spits niet door, waardoor de Portugese club besloot om hem voor 2 seizoen uit te lenen aan Frankfurt. In april lichtte de Duitse club zijn aankoopoptie van 7 miljoen euro. Met de verkoop aan Real maakt ze dus flink wat winst op haar goudhaantje.

  Bobic: "Dit bod konden we niet naast ons neerleggen"

  Sportief directeur van Frankfurt Fredi Bobic beseft dat het zo goed als onmogelijk was om de spits nog langer bij de club te houden: "Sportief gezien is de transfer van Jovic een groot verlies. Zijn explosiviteit en capaciteit om doelpunten te maken hebben ervoor gezorgd dat we in Europa een rol konden spelen."

   

  "Maar het was duidelijk dat we dit bod niet naast ons neer konden leggen. Voor de club is dit een goede en belangrijke transfer. We wensen Jovic veel succes in de toekomst en zijn er zeker van dat hij alle kwaliteiten bezit om een grote carrière te maken", besluit Bobic.

  VIDEO: Doelpunten van Jovic in de Europa League: