• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Fans kiezen vrije trap Messi tegen Liverpool als mooiste CL-goal van het seizoen

  Lionel Messi

  De vrijschop van Lionel Messi was er eentje om in te lijsten.

  Voetbalfans van over de hele wereld hebben het doelpunt van Messi tegen Liverpool verkozen tot mooiste doelpunt van de CL. De Argentijn trapte de vrije trap staalhard in de kruising en deed Camp Nou ontploffen.

  Barcelona kreeg in de heenwedstrijd van de Champions League Liverpool over de vloer. Geen gemakkelijke opgave, maar toch kon Barcelona de wedstrijd met 3-0 winnen. Messi maakte met een magistrale vrije trap het derde doelpunt. Die goal krijgt nu ook erkenning van de fans.

   

  De bal lag ver van het doel voor de vrije trap van Messi, maar de 31-jarige Argentijn krulde de bal heerlijk rond de muur recht in de bovenhoek. Liverpool-doelman Alisson Becker sprong nog naar de bal, maar tevergeefs.

   

  Het doelpunt van Messi gaf Barcelona een comfortabele voorsprong voor de terugwedstrijd, maar die liep helemaal anders dan verwacht. Barcelona verloor in Liverpool met 4-0 en kon de finale van de CL op zijn buik schrijven.

   

  Messi scoorde 51 keer voor de Spaanse club in alle competities dit seizoen.

  Competitie Aantal doelpunten
  La Liga 36
  Champions League 12
  Copa del Rey (Spaanse beker) 3

  Bekijk hier enkele van de mooiste doelpunten in de CL