• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Zomer zonder WK of EK? Fout, een propvolle kalender voor voetballiefhebbers

  Voetbalfans die na de finale van de Champions League het zwarte gat vrezen, kunnen we geruststellen. De zomer van 2019 zit bomvol voetbal. Bij Sporza zit u goed voor veel live-actie. Een blik op de kalender.

  Nations League: 5, 6 en 9 juni

  Vanavond start de eindfase van de Nations League. Portugal en Zwitserland spelen de eerste halve finale. Donderdag strijden Nederland en Engeland om wie de tweede finalist wordt. Zondag (9 juni) weten we wie de allereerste editie van de Nations League wint en wordt ook de kleine finale gespeeld.

   

   

  De winnaar krijgt 10,5 miljoen euro, de tweede 9 miljoen, de derde 8.  Alle wedstrijden worden in gastland Portugal gespeeld. De matchen zijn bij ons te volgen met tekst-updates. 

  WK vrouwen: 7 juni t.e.m. 7 juli

  Zeggen dat het een zomer zonder WK is, is een grove leugen. Vrijdag (7 juni) begint in Frankrijk het 6e WK voor vrouwen. Onze Red Flames ontbreken helaas, maar een maand lang zit u bij Sporza wel op de eerste rij voor vrouwenvoetbal van het hoogste niveau.

   

  Sporza zendt elke dag een wedstrijd uit op televisie en streamt alle matchen op de website.

  Copa America: 14 juni - 7 juli

  Ook in Zuid-Amerika stijgt de koorts deze maand. Als Cristiano Ronaldo een verlengstuk breit aan het seizoen, kan Lionel Messi natuurlijk niet achterblijven. Op 14 juni start de Copa America.

   

  Spektakel en beenharde strijd is verzekerd. Kan Messi op zijn 31e Argentinië eindelijk naar een prijs dirigeren? Of spoelt Brazilië de kater van het WK weg? Op 7 juli kennen we de opvolger van Chili.

  EK Beloften: 16 juni - 30 juni

  Geen groot toernooi voor de Rode Duivels deze zomer, maar de Belgische beloften komen deze zomer wel in actie. De beloften van Johan Walem zijn een van de 12 landen die meedingen naar de Europese titel. De 4 landen die de halve finales bereiken, mogen bovendien naar de Olympische Spelen in Japan.

   

  Op sporza.be kan u alle matchen bekijken. Op televisie worden alle wedstrijden van België, de halve finales en de finale uitgezonden. 

  Africa Cup: 21 juni - 19 juli

  Voor het eerst valt de Africa Cup niet tijdens, maar na het seizoen. Egypte ontvangt het Afrikaanse landenkampioenschap en hoopt met onder meer Mo Salah op een 8e eindzege. Kameroen, maar niet meer met Hugo Broos als bondscoach, verdedigt zijn titel.

  WK U20: 23 mei - 15 juni

  De beste voetballers onder de 20 jaar voetballen momenteel in Polen. De achtste finales van het WK U20 zijn net afgewerkt. Sporza laat u kennis maken met de sterren van de toekomst.

   

  We zenden de halve finales op 11 juni en de finale op 15 juni uit.

  Later deze zomer:

  • Begin JPL: 26 juli
  • Tweede kwalificatieronde Europa League voor Gent (of Antwerp): heenmatch 25 juli, terugmatch 1 augustus.
  • Derde kwalificatieronde Europa League voor Antwerp (of Standard): heenmatch 8 augustus en 15 augustus.
  • Club Brugge speelt in de derde kwalificatieronde van de Champions League zijn heenmatch op 6 of 7 augustus. De terugmatch is op 13 augustus.