• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Lampaert laat zijn West-Vlaamse fans weer juichen in Gullegem

  Yves Lampaert

  Yves Lampaert geniet met volle teugen van zijn zege.

  Lampaert

  Hij reed weg uit een kopgroep van 13, met daarbij zowat alle grote namen.

  0 / 0

  Yves Lampaert heeft voor de 2e keer in 3 jaar tijd Gullegem Koerse op zijn naam geschreven, een van de meest populaire kermiskoersen van het seizoen. Lampaert had na 20 rondjes rond de kerktoren van de West-Vlaamse gemeente een kleine voorsprong op zijn ploegmaat Michael Mørkøv.

  Heel wat grote namen aan de start in Gullegem, met onder meer Van Avermaet, Naesen, Stybar en Lampaert. Die gaven de organisatoren waar voor hun geld, want ze maakten bijna allemaal deel uit van een kopgroep van 13 die de finale introk.

   

  Het leek uit te draaien op een sprint, tot Lampaert er in de finale toch nog in slaagde te ontsnappen en uit de greep van de andere toppers te blijven. Ploegmaats Mørkøv (2e), Hodeg (4e) en Jakobsen (5e) maakten het feest voor Deceuninck-Quick Step compleet. Enkel Stan Dewulf gooide als 3e wat roet in het eten.

   

  Lampaert wint zo voor de 2e keer Gullegem Koerse en is zo samen met onder meer Weylandt en Leman recordhouder op de erelijst. "Dit was mijn laatste race op Belgische bodem in de schitterende driekleur", zei Lampaert. "Daarom doet dit extra deugd."

  Uitslag 75e Gullegem Koerse

  1. Yves Lampaert - 171 km in 3u41'00"
  2. Michael Mørkøv (Den) op 3"
  3. Stan Dewulf - 7"
  4. Alvaro Hodeg (Col) - zelfde tijd
  5. Fabio Jakobsen (Ned)
  6. Greg Van Avermaet
  7. Tuur Deprez
  8. Timothy Dupont
  9. Joeri Stallaert
  10. Oliver Naesen