Definitieve EK-selectie voorgesteld met South Park-filmpje, Wouters, Benson en Oulare vallen af

  Dit is de selectie van Johan Walem voor het EK U21.

  Dries Wouters, Manuel Benson en Obbi Oulare zijn de 3 ongelukkigen die straks niet zullen afreizen naar het EK U21 in Italië. Zo houdt bondscoach Johan Walem nog 23 namen over, met daarbij onder meer Yari Verschaeren.

  Verschaeren blijft in selectie

  Johan Walem moest vooral in zijn aanvallende compartiment nog wat wieden, aangezien zijn voorselectie met 6 spelers daar wat overladen was. Uiteindelijk kiest hij voor de "buitenlanders" ten nadele van Obbi Oulare en Benson Manuel. Die laatste 2 waren wel nog niet zo lang terug uit blessure.

   

  Genk-verdediger Dries Wouters kan zijn kampioenenjaar niet verzilveren met een selectie voor het EK U21. Hij is na Oulare en Benson de 3e afvaller van de bondscoach. Dat betekent dat de 17-jarige Verschaeren de selectie wel gehaald heeft. Hij wordt veruit de jongste speler van het toernooi.

   

  België opent het EK in Italië op 16 juni tegen Polen. Daarna volgen nog groepsmatchen tegen Spanje en Italië. De groepswinnaars en 1 beste tweede mogen naar de halve finales (en de Spelen).

  Anderlecht-talent Yari Verschaeren mag mee naar het EK in Italië.

  De 23 namen van Johan Walem

    speler team
  doelmannen Nordin Jackers KRC Genk
    Ortwin De Wolf Lokeren
    Jens Teunckens Antwerp
  verdedigers Sebastiaan Bornauw Anderlecht
    Rocky Bushiri KV Oostende
    Elias Cobbaut Anderlecht
    Dion Cools Club Brugge
    Casper De Norre KRC Genk
    Wout Faes KV Oostende
    Alexis Saelemaekers Anderlecht
    Jur Schryvers Waasland-Beveren
  middenvelders Samuel Bastien Standard
    Alexis de Sart STVV
    Bryan Heynen KRC Genk
    Orel Mangala Hamburg (Dui)
    Stéphane Omeonga Genoa (Ita)
    Siebe Schrijvers Club Brugge
    Jordi Vanlerberghe Club Brugge
    Yari Verschaeren Anderlecht
  aanvallers Francis Amuzu Anderlecht
    Aaron Leya Iseka Toulouse (Fra)
    Dodi Lukebakio Düsseldorf (Dui)
    Isaac Mbenza Huddersfield (Eng)

  De beloften in South Park-versie

  Door een treinvertraging in Frankrijk raakte bondscoach Johan Walem niet op tijd in België om zijn selectie voor te stellen. Gelukkig lag er op de voetbalbond wel een plan B klaar. De bondscoach stelde zijn beloften voor in South Park-versie.

  Walem: "Ik wil spelers die 100 procent fit zijn"

  "Obbi Oulare en Dries Wouters zijn er fysiek niet helemaal klaar voor. Dat heeft de medische staf ook vastgesteld", verklaart Johan Walem zijn keuzes.

   

  "Ik ben met Obbi en Dries altijd heel open geweest. Ik heb hen tot het laatste de kans gegeven, maar in de oefenwedstrijd tegen Frankrijk moest ik vaststellen dat ze nog niet het gewenste niveau hebben. Ik wil geen risico lopen en wil spelers die 100  procent fit zijn. Dion Cools en Orel Mangala kampen ook met kwaaltjes, maar men heeft me ervan kunnen overtuigen dat zij wel tijdig klaar zullen zijn."

   

  "Manuel Benson heeft de pech dat de concurrentie op zijn positie groot is. Uiteraard zullen er spelers ontgoocheld zijn. Ze hebben er alles aan gedaan om er bij te zijn en dan lukt het net niet. Er moesten nu eenmaal knopen doorgehakt worden."

   

  "We hebben een sterke groep. Ook binnen de groep van 23 zal er nog veel concurrentie zijn om een plaats in het team. Vrijdag begint een nieuw hoofdstuk. Het moeilijkste hebben we nu achter de rug, de mooiste momenten moeten nog komen. Na de fysieke voorbereiding kunnen we eindelijk beginnen voetballen."