• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Brent Van Moer debuteert eind deze week als prof bij Lotto-Soudal

  " "

  Brent Van Moer pakte vorig jaar zilver op het WK tijdrijden bij de beloften.

  Lotto-Soudal heeft de 21-jarige Brent Van Moer een maand vroeger dan gepland prof gemaakt. De Belgische tijdritkampioen bij de beloften tekende een contract van 2 jaar en debuteert vrijdag in de Hammer Series Limburg. Hij doet volgende week ook mee in de Baloise Belgium Tour.

  Van Moer maakt de overstap van de U23-ploeg van Lotto-Soudal naar het WorldTour-team. De nummer 2 van het WK tijdrijden bij de beloften in Innsbruck vorig jaar reed in 2018 ook naar de tweede plaats in de Omloop Het Nieuwsblad, waar hij als junior al eens won. In de belofteversie van Parijs-Roubaix eindigde hij vorig jaar en dit jaar zesde.

   

  "Uiteraard is het spannend om prof te worden", reageert Van Moer. "Mijn sterktes bevinden zich in het tijdrijden en de klassiekers. Lotto-Soudal is daarom de perfecte omgeving om mezelf daarin verder te ontwikkelen."

   

  "Vooral op vlak van tijdrijden werkte ik binnen de nationale ploeg al vaak samen met Kevin De Weert. Het is dan ook leuk dat hij bij Lotto-Soudal aan de slag is als performance manager. Natuurlijk hoop ik ook veel bij te leren van een wereldtopper tegen de klok zoals Victor Campenaerts."

   

  "In de klassiekers kan ik leren van grote renners zoals Tiesj Benoot en Tim Wellens. In de toekomst moeten wedstrijden zoals Parijs-Roubaix en de Ronde van Vlaanderen me echt liggen dankzij de lastigheidsgraad van die koersen en mijn grote motor."