• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  BinckBank Tour serveert weer mini-Ronde en mini-Luik-Bastenaken-Luik

  Valt de beslissing op 18 augustus op de Kapelmuur?

  De BinckBank Tour pakt ook dit jaar weer uit met een gevarieerd parcours. Zowel sprinters, hardrijders en klimmers komen aan hun trekken in de 7-daagse door België en  Nederland. De start ligt op 11 augustus in Beveren, de finish op 18 augustus in Geraardsbergen.

  Dit jaar blaast de BinckBank Tour 15 kaarsjes uit. Dat doet ze met een Grand Départ op maandag 15 augustus in Beveren. In de eerste etappe van de WorldTour-koers slingeren de renners door het poldergebied waar de wind vrij spel heeft.

   

  Op dinsdag en woensdag volgen twee vlakke etappes in West- en Oost-Vlaanderen, met kansen voor een sterke vlucht of een spannende sprint. De rit in Aalter brengt een gepast eerbetoon aan de 100e verjaardag van oer-Flandrien Briek Schotte met 3
  maal de passage over de pittige kasseistrook aan zijn standbeeld in Kanegem.

   

  Op donderdag is Houffalize het toneel van een unieke, samengebalde Ardennenrit: net geen 100 kilometer, bestaande uit drie rondjes met telkens de forse beklimmingen van Bois des Moines en Saint-Roch, de jaarlijkse openingsklim in Luik-Bastenaken-Luik. Ook de rest van de rit is het op geen enkel moment vlak.

  Twee jaar geleden vloerde Tim Wellens Tom Dumoulin in de Ardennenrit.

  's Vrijdags krijgen de sprinters een laatste kans in Limburg. De start ligt in Riemst, de aankomst over de Nederlandse grens in Venray.

   

  Zaterdag kan Victor Campenaerts zijn hart ophalen in een tijdrit over 8,5 kilometer in het hart van Den Haag. Op zondag 18 augustus eindigt de BinckBank Tour met een etappe in de Vlaamse Ardennen. Na de start vanuit Sint-Pieters-Leeuw gaat het via de Berendries, Leberg, Valkenberg en Ten Bosse naar de plaatselijke ronde waar nog vier keer het duo Muur-Bosberg moet beklommen worden. De aankomst ligt zoals de voorbije jaren op de Vesten, aan de voet van de Muur van Geraardsbergen. 

  BinckBank Tour 2019
  maandag 12 augustus Beveren - Hulst (Ned) 167,7 km waaiers
  dinsdag 13 augustus Blankenberge - Ardooie 167,9 sprint
  woensdag 14 augustus Aalter - Aalter 137,8 sprint
  donderdag 15 augustus Houffalize - Houffalize 96,2 klimmen
  vrijdag 16 augustus Riemst - Venray (Ned) 184,9 sprint
  zaterdag 17 augustus Den Haag (Ned) 8,5 tijdrit
  zondag 18 augustus Sint-Pieters-Leeuw - Geraardsbergen 178,6 klassieker

  Bij Sporza zit u op de eerste rij. Wij zenden de WorldTour-wedstrijd van start tot finish uit.

  VIDEO: Stuyven zorgt voor enige Belgische zege

  Vorig jaar was Jasper Stuyven de enige Belg die een rit op zijn naam schreef in de BinckBank Tour. In de 4e rit bleef hij in Ardooie nog net het sprintende peloton af.