• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Frankrijk stuurt Belgische beloften met flinke kater richting EK

  Jackers, Bornauw en Faes

  De Belgische verdediging had geen gelukkige avond tegen Frankrijk.

  De Belgische beloften hebben geen goeie beurt gemaakt bij hun generale repetitie op het EK U21, dat op 16 juni van start gaat. Frankrijk was in Le Mans duidelijk een maatje te groot: 3-0.

  Frankrijk is met onder meer Moussa Dembélé (Lyon), Matteo Guendouzi (Arsenal) en Olivier Ntcham (Celtic) straks een van de favorieten op de Europese titel, maar toch was het verweer van de Belgen in de eerste helft teleurstellend. Enkel met de rust in zicht werd de Franse doelman op de proef gesteld, maar toen stond het al 2-0.

   

  De 2e helft was iets evenwichtiger, al bleef de Belgische verdediging een onzekere indruk maken. Na een hoekschop kon Reine-Adélaïde van dichtbij de 3-0 binnentikken, zijn 2e van de avond. Het elftal van Johan Walem had even later nog geluk dat de 4-0 hen bespaard bleef, want afgekeurd wegens buitenspel.

   

  Morgen maakt de bondscoach zijn definitieve selectie bekend. 3 spelers moeten nog afvallen. Mogelijk is Dion Cools daar bij, want hij herstelt nog van een kaakbreuk. Yari Verschaeren was er vanavond ook niet bij. Hij moest studeren voor zijn examens. Op 16 juni beginnen de jonge Duivels aan hun EK met een match tegen Polen. Daarna volgen Spanje en gastland Italië.

  Frankrijk-België 3-0

  Doelpunten:

  15' Reine-Adélaïde 1-0,
  25' Aouar 2-0,
  59' Reine-Adélaïde 3-0  België speelde met: Jackers, Saelemaekers (79' Wouters), Bornauw (79' Bushiri), Faes (79' Schryvers), De Norre (46' Cobbaut), Heynen (46' De Sart), Vanlerberghe (46' Omeonga), Schrijvers (46' Bastien), Mbenza (46' Amuzu), Lukebakio (60' Benson), Leya Iseka (46' Oulare)