• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Verongelukte Reyes reed 237 km/u toen hij een klapband kreeg

  José Antonio Reyes won vijf keer de Europa League.

  José Antonio Reyes overleed zaterdag in een auto-ongeluk. Uit onderzoek is gebleken dat de Spaanse ex-international een klapband kreeg toen hij met 237 km/u over de snelweg raasde. Reyes was op weg naar zijn geboortestad Utrera na de training bij zijn ploeg Extremadura.

  Het plotse overlijden van Jose Antonio Reyes, die doorbrak bij Sevilla, zorgde voor een vlaag van emotie op de sociale media en in de voetbalwereld. Voor de finale van de Champions League in Madrid werd een minuut stilte gehouden voor de vijfvoudige winnaar van de Europa League.

   

  Uit onderzoek van de Spaanse politie is inmiddels gebleken dat Reyes in zijn Mercedes met een snelheid van 237 km/u over de snelweg raasde toen hij een klapband kreeg en de controle over zijn auto verloor. Het voertuig knalde tegen enkele betonblokken en vloog in brand.

   

  In de auto zaten naast Reyes nog 2 passagiers, onder wie de neef van de Spaanse voetballer. Ook hij overleefde het ongeluk niet. De derde inzittende ligt met zware brandwonden in het ziekenhuis.

  Begrafenis in zijn geboortestad

  Familie, vrienden en supporters hebben zondag afscheid genomen van Reyes. 11.000 mensen kwamen een laatste groet brengen in het stadion van Sevilla. Later op de avond werd de kist door de mensen uit zijn geboortedorp Utrera door de straten gedragen tot aan de kerk. Reyes' kist werd dan neergelaten in zijn graf, omwikkeld met een vlag van FC Sevilla.

  De inwoners van Utrera zijn allemaal in rouw na het verlies van hun held.