• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Ook Stybar kiest voor het eerst voor de mountainbike. Hij wint meteen

  De recente successen van Mathieu van der Poel op de mountainbike deed eerder al Jelle Wallays en Jens Keukeleire van Lotto Soudal overstag gaan. Zondag nam Zdenek Stybar in buurland Slowakije deel aan zijn eerste marathon. Met succes.

  Zdenek Stybar trok met zijn mountainbike naar Slowakije om er deel te nemen aan de CK EPIC Dohnany, een mountainbikemarathon in "de Ardennen van Slowakije". De winnaar van de Omloop Het Nieuwsblad en de E3 Harelbeke  kwam er na 65 kilometer en 2.000 hoogtemeters als eerste over de finish in een tijd van 2u46'. 

   

  "Het was een fantastische ervaring. Ik had nooit gedacht dat mijn allereerste mountainbikemarathon zo zwaar zou zijn. Maar het was vooral leuk en een goede trainingstrigger voor de komende periode", zo laat hij weten op Instagram.