• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Rechter verplicht Moeskroen om Péruwelz weer op te nemen in clubnaam

  Péruwelz

  De naam Péruwelz verdween in 2016 uit de clubnaam.

  Moeskroen zal volgend seizoen weer onder de naam Moeskroen-Péruwelz door het leven gaan. Péruwelz, de club die Moeskroen van het faillissement had gered, was naar de rechter gestapt om dit af te dwingen.

  In 2010 werd na het faillissement van Moeskroen de naam in leven gehouden dankzij toenmalige derdeklasser Péruwelz. Als Moeskroen-Péruwelz klom de club weer op naar de hoogste klasse, maar in 2016 werd het laatste deel van de clubnaam weer afgestoten.

   

  Dat pikten ze bij Péruwelz niet en ze stapten naar de rechter. Bij de fusie tussen beide clubs werd immers afgesproken dat beide delen van de clubnaam behouden zouden blijven. "Als we ons niet opnieuw onder de naam Moeskroen-Péruwelz laten registreren, zullen we zware boetes moeten betalen", laat de club weten.

  Bewindvoerders hebben de club verlaten

  Moeskroen, excuses Moeskroen-Péruwelz, laat ook weten dat de Ondernemingsrechtbank van Henegouwen een einde heeft gemaakt aan de bewindvoering over de club. De rechter vond dit op basis van het rapport van de 2 bewindvoerders niet meer nodig.

   

  De club had deze maatregel opgelegd gekregen in het kader van een onderzoek naar witwaspraktijken en onwettige aandeelhoudersconstructies bij Moeskroen. De resultaten van dat onderzoek zijn nog niet bekend.