• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Meunier klinkt stellig: "Ik wil graag in Parijs blijven, maar PSG beslist"

  " "

  Thomas Meunier speelt sinds 2016 in Parijs, in 2020 loopt zijn contract af.

  Rode Duivel Thomas Meunier gaat zijn laatste contractjaar in bij Paris Saint-Germain. Er is heel wat belangstelling voor de rechterflankverdediger - onder meer van United en Arsenal - maar als het van hem afhangt blijft hij waar hij is.

  Meunier stelde vandaag zijn Play It Art-project voor in het Vanden Stockstadion in Anderlecht en kreeg daar vragen over zijn toekomst. "Het is simpel. Ik lig nog onder contract. De club kent mijn intentie en dat is blijven."

   

  "Ik wil mijn contract uitdoen, als er geen verlenging komt. De beslissing ligt in hun handen, maar ik wil graag in Parijs blijven. Laten we het zo stellen: als ze mij nog willen, zal ik ook volgend seizoen een speler van PSG zijn. In het andere geval zullen we een oplossing moeten zoeken."

   

  De rechtsback werd in de zomer van 2016 door Paris Saint-Germain overgenomen van Club Brugge en heeft in het Prinsenpark nog een contract tot medio 2020. Zijn marktwaarde bedraagt 30 miljoen euro, maar de Rode Duivel gaat binnenkort zijn laatste contractjaar in en dat drukt de vraagprijs nu al naar beneden. Bovendien komt PSG zo onder druk te staan, want als een verlenging uitblijft, kan Meunier komend jaar gratis vertrekken.

   

  De 27-jarige Rode Duivel zou volgens bronnen om en bij de 25 miljoen euro moeten kosten. Vanuit Engeland zou er interesse zijn van onder meer Manchester United en Arsenal. "Ik lees daar ook veel over in de kranten. Dat zijn natuurlijk mooie clubs en dat is zeker heel interessant."

   

  "Als speler van Paris Saint-Germain loop je altijd in de kijker. De spelers van PSG hebben het niveau om bij heel veel andere clubs mee te kunnen. We zien wel wat het wordt. Ik heb zin om in Parijs te blijven, maar als ik naar een andere club moet, vertrek ik."

  "Lastig om 3 maanden out te zijn. Ik ben dat niet gewoon"

  Met de Rode Duivels begint Meunier morgen met de voorbereiding op de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Kazachstan en Schotland, de laatste twee wedstrijden van een lang seizoen. "Tot januari was het goed, maar nadien was ik drie maanden out met enkele blessures."

   

  "Ik ben dat niet gewend en daar had ik het toch lastig mee. De laatste weken voel ik me echter weer beter en heb ik het goede ritme weer vast. Ik had maar één ding in gedachten en dat was klaar zijn voor de nationale ploeg en daar ben ik ook in geslaagd. Ik kijk ernaar uit om morgen op training bij mijn ploegmaats aan te sluiten."

  Wat is het Play it Art-project van Meunier?

  Thomas Meunier en zijn zaakwaarnemer Jacques Lichtenstein hebben 2 passies gemeen: voetbal en kunst. Samen met zijn zaakwaarnemer Jacques Lichtenstein mondde dat uit in een project: Play it Art.

   

  De twee lanceerden vandaag de tentoonstelling "When Art meets Football" in het RSCA-stadion: een 60-tal hedendaagse werken van een groep internationale kunstenaars met daarin onder meer Cécile Plaisance, Stephane Cipre, Emmanuelle Rybojad, Benjamin Spark, Oli-B, Gordo Pelota, GR170 en Arnaud Kool wordt aan het publiek getoond.

   

  Nadien worden de werken te koop aangeboden. De opbrengst ervan gaat naar de vereniging Sport2be, die zich inzet voor sociale en professionele integratie van kansarme jongeren.

   

  In de collectie zitten er heel wat opvallende werken. Zo is er een tafelvoetbalspel dat geïnspireerd werd door de finale van het WK 2010 in Zuid-Afrika tussen Spanje en Nederland. Andres Iniesta bezorgde Spanje toen in de verlengingen de eerste wereldtitel in de geschiedenis.

   

  In een ander werk, van het Brusselse collectief Louves, speelt Meunier zelf een hoofdrol. In een drieluik wordt immers met een zwarte lijn de counteraanval van de Rode Duivels diep in de toegevoegde tijd van de achtste finales tegen Japan op het WK in Rusland uitgebeeld. Nacer Chadli zette toen de 3-2 eindstand op het scorebord, op aangeven van Meunier.

   

  "Ik wist het niet op voorhand", bekende de Rode Duivel. "Het werk is ook nog maar net gemaakt. Jacques vertelde me deze ochtend dat hij een kleine verrassing voor me had: ze zijn er dus in geslaagd om de actie van het laatste doelpunt tegen Japan op een originele manier in een kunstwerk om te zetten. Die artiesten slagen er echt in om voetbal in hun kunst te betrekken en dat is gewoon indrukwekkend."

   

  "Zo is er een werk over Lionel Messi en Cristiano Ronaldo (met Cristiano in het shirt van Barcelona en Messi in de kleuren van Real, red). Wat mij betreft zijn beide spelers ook artiesten. Als ik naar Messi zijn bewegingen op het veld kijk, is dat ook kunst voor mij. Artiest zijn is emotie creëren en daar slagen heel wat voetballers toch wel in."