• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Mazzu: "Ik kan mijn voetbal aanpassen aan de spelers van Genk"

  Felice Mazzu

  Felice Mazzu staat te blinken in het stadion van Genk.

  Felice Mazzu is maandagavond voorgesteld als opvolger van Philippe Clement bij Racing Genk. "Dit is een erkenning voor mijn werk en ik ben de club dankbaar", zegt de kersverse Genk-coach.

  "Ik ben uiteraard heel gelukkig en trots om trainer te kunnen worden van de landskampioen. Ik wil Racing Genk bedanken voor het vertrouwen en ook Charleroi, waar ik me kon ontwikkelen als trainer", zegt Felice Mazzu.

   

  "De uitdaging is groot, maar daar ben ik niet bang voor. Ik heb altijd gewerkt in moeilijke omstandigheden. Ik besef dat de druk hier groter is en dat er meer media-aandacht is bij een club die in de Champions League speelt. Dat schrikt me niet af."

   

  "Ik denk dat ik mag zeggen dat ik knap werk geleverd heb in Charleroi en dat ik deze kans verdien. Het is een erkenning voor het harde werk dat ik geleverd heb. Op een dag word je daarvoor beloond."

  Vlnr: Sportief directeur Dimitri De Condé, coach Felice Mazzu, voorzitter Peter Croonen, algemeen directeur Erik Gerits

  Vlnr: Sportief directeur Dimitri De Condé, coach Felice Mazzu, voorzitter Peter Croonen, algemeen directeur Erik Gerits

  "Zal inspanningen doen om Nederlands te leren"

  De manier waarop Charleroi voetbalde onder Mazzu staat wel haaks op het mooie voetbal dat ze in Genk verwachten. "Dat klopt", zegt Mazzu. "Maar in Charleroi moest ik het ook met andere spelers doen. Ik denk dat ik me kan aanpassen aan de spelers die hier zijn en dat moet ook. Het is mijn intentie om het knappe werk en de filosofie van Philippe Clement voort te zetten."

   

  "Dat ik geen Nederlands spreek, zal vooral voor de pers en de supporters lastig zijn. Dat begrijp ik. Maar voor mijn spelers is dat geen probleem. Met hen kan ik communiceren in het Engels. Ik zal ook inspanningen doen zodat ik me op een dag ook in het Nederlands kan uitdrukken."

  Felice Mazzu en voorzitter Peter Croonen

  Felice Mazzu en voorzitter Peter Croonen