• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Beerschot-bestuurder Damen: "Er is nog geen definitieve uitspraak"

  " "

  "Als jurist weet ik dat we ons nog niet kunnen permitteren te zeggen dat we zeker naar 1A gaan."

  De Geschillencommissie heeft gisteren KV Mechelen laten degraderen en Beerschot-Wilrijk zijn plaats laten innemen. Beerschot-bestuurder Walter Damen reageert evenwel niet euforisch. "Er is nog een procedure mogelijk bij het BAS."

  Damen verwacht dat KV Mechelen in beroep zal gaan naar het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS). "En dan is het opnieuw afwachten."

   

  Zijn gsm ontplofte gisteravond na het verdict van de Geschillencommissie Hoger Beroep. "Ik heb al van heel veel supporters berichten gekregen. Ik waarschuw wel iedereen dat ze optimistisch en verheugd mogen zijn. Maar dit is nog maar een eerste stap. Er is nog geen definitieve uitspraak. Ik blijf nog altijd een jurist en zolang er geen definitieve uitspraak is, kunnen wij ons niet permitteren om te zeggen dat we zeker naar 1A gaan."

   

  Waarom is dit voor Damen een juiste beslissing? "Ik denk dat het vrij duidelijk was. Men had de inhoud van de telefoontaps, een spijtoptant, een verklaring vanuit Waasland-Beveren dat ze verzaakt hadden aan de meldingsplicht. Iedereen die kennis kon nemen van het dossier van het bondsparket twijfelde niet."

   

  "We moeten voorzichtig blijven, maar op zichzelf denk ik dat er weinig twijfel mogelijk is. Als advocaat ben ik altijd wel zeer, zeer voorzichtig. Maar als men het dossier kent, dan mag men gerust stellen dat de kaarten zeer gunstig voor ons lagen."

   

  Damen betreurt nog altijd de affaire: "Wij juichen vandaag ook niet voor het verlies van het KV Mechelen en voor hun supporters. Wij vinden dit nog altijd een heel triestige zaak. Dit had nooit mogen gebeuren. Maar de verantwoordelijkheid ligt bij KV Mechelen en die bestuurders. Er volgde een welles-nietesspelletje. Maar we kunnen nu enkel maar hopen voor het Belgische voetbal dat er heel snel een duidelijke uitspraak komt en dat elke club weet waar ze aan toe is. Want dat begint ook te wegen."