• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Katie Taylor: "Wil Delfine Persoon revanche geven"

  Katie Taylor en Delfine Persoon

  Katie Taylor boekte een omstreden overwinning tegen Delfine Persoon.

  Als het van Katie Taylor afhangt, krijgt Delfine Persoon haar rematch. "Daar staan we zeker voor open", stelt de Ierse na een intense bokskamp tegen onze landgenote.

  Katie Taylor boekte vannacht een omstreden overwinning. De Ierse boksster won erg nipt op punten, maar daar was lang niet iedereen het mee eens.

   

  "Ik wist dat het een erg zware kamp zou worden, maar niet zwaarder dan ik verwacht had. We waren erg aan mekaar gewaagd", reageert Taylor bij de Ierse openbare omroep RTE.

   

  "Persoon is een groot kampioene. Ze bokst al jaren aan de top en dan krijg je zo'n kamp tussen de beste en de beste."

   

  1 kamprechter zag een draw (95-95), 2 andere kamprechters gaven Taylor nipt het voordeel (96-94). "Het voelt fantastisch om nu alle gordels in mijn bezit te hebben. Hier heb ik zoveel voor opgegeven en zo hard voor getraind. Echt ongelooflijk", glundert de olympische kampioene.

   

  Persoon zou maar wat graag weer in de ring stappen voor een revanchewedstrijd. En die kan ze ook krijgen. "Daar staan we zeker voor open", vertelt Taylor bij RTE. "Ik heb nog wat grote kampen voor de boeg, maar naderhand kunnen we zeker een keer over een rematch praten."

  Ik heb nog wat grote kampen voor de boeg, maar naderhand kunnen we zeker over een rematch praten.

  Katie Taylor