• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Pidcock doet het weer in Parijs-Roubaix en rijdt solo piste op bij beloften

  Pidcock was helemaal leeg na de finish

  Tom Pidcock heeft Parijs-Roubaix bij de beloften gewonnen. De Brit, die voor de wegploeg van Bradley Wiggins uitkomt, kwam alleen aan op de wielerpiste in Roubaix. De Zwitserse ex-veldrijder Johan Jacobs moest hem in de laatste 20 kilometer laten rijden en werd tweede.

  Tom Pidcock komt als veldrijder prima uit de verf op de kasseien in Roubaix. Twee jaar geleden won hij de koers al eens als junior en dit keer was het voor de 19-jarige renner prijs bij de beloften (U23). 

   

  Op zo'n twintig kilometer van de finish reed hij weg uit een kopgroep met daarin ook de Belgen Ward Vanhoof, Brent Van Moer en Jens Reynders. Pidcock kreeg alleen Johan Jacobs nog mee in zijn wiel. De Zwitser, die het veldrijden nog maar pas vaarwel heeft gezegd, hielp Pidcock om de voorsprong uit te bouwen tot driekwart minuut, maar moest bij een volgende versnelling van de Brit de rol lossen.

   

  Pidcock reed de laatste 15 kilometer alleen en overwon zo solo Carrefour de l'Arbre om vervolgens alleen aan te komen in Roubaix. Hij volgt op de erelijst onze landgenoot Stan Dewulf op. Jacobs kon zijn tweede plaats vasthouden voor de Belgen Jens Reynders en Ward Vanhoof.

  De finish van Pidcock op de piste in Roubaix

  De uitslag:

  1. Tom Pidcock (GBr)
  2. Johan Jacobs (Zwi)
  3. Jens Reynders
  4. Ward Vanhoof
  5. Andre Carvalho (Por)