• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Nibali over Tour-deelname: "Denk dat ik voor ritten of bergtrui ga"

  Vincenzo Nibali heeft na zijn tweede plaats in de Giro al meteen vooruitgeblikt op de volgende grote ronde. "Het zal een beetje van mijn conditie afhangen, maar ik ga niet naar de Tour met volle focus op het klassement", zei de 34-jarige Italiaan van Bahrain-Merida. 

  Vincenzo Nibali beëindigde de Ronde van Italië als tweede op ruim een minuut van winnaar Richard Carapaz. “Carapaz heeft laten zien dat hij in uitstekende vorm was en dat hij sterk was met Movistar. Hij heeft niets gestolen, integendeel. Hij was erg sterk”, toonde de Italiaan zich een goede verliezer.

   

  Nibali trekt over een dikke maand naar Frankrijk voor de Tour. Na een slopende Giro heeft hij een beter zicht op wat zijn ambities daar zullen zijn. "Het zal een beetje van mijn conditie afhangen, maar ik ga niet naar de Tour met volle focus op het klassement", vertelde Nibali, die de Franse rittenkoers in 2014 op zijn naam schreef.

   

  "Ik denk dat ik me vooral ga toeleggen op enkele ritten, maar dat staat dus nog niet vast. Wie weet mik ik wel op de bergtrui. Ik heb in de Giro veel energie verbruikt en moet zien hoe ik herstel."