Delfine Persoon snikt: "Het had zo mooi kunnen zijn"

  Een dag na haar wereldkamp draagt Delfine Persoon een zonnebril om haar gehavende ogen te verbergen.

  Een dag na haar omstreden nederlaag tegen Katie Taylor verbijt Delfine Persoon de ontgoocheling. "Ik had het moeten afmaken voor het eindsignaal. Dan was er nu geen discussie", reageert Persoon, die de bokssport nu in een ruk het synoniem "maffieus" meegeeft.

  Vannacht was Delfine Persoon te geëmotioneerd om te reageren na haar verloren kamp tegen Katie Taylor, nu raapt ze de moed bij mekaar om onze Amerikacorrespondent Björn Soenens te woord te staan in New York.

  "Had stap achteruit moeten zetten"

  Björn Soenens: "Delfine, waarom draag je een zonnebril?"

   

  Delfine Persoon: "Ik sta hier met dikke ogen. Niet van slagen die ik heb moeten incasseren zoals Katie Taylor, wel van kopstoten die ik gekregen heb. Het hoort erbij, maar zo loop ik liever niet over straat."

   

  Soenens: "Veel mensen zeggen dat je beroofd bent. Voel je dat ook zo aan?"

   

  Persoon: "Als je de sociale media bekijkt wel. Ook mijn trainer en ikzelf zijn die mening toegedaan. Thuis gaan we de kamp nog eens rustig bekijken. En dan kunnen we analyseren of we echt beroofd zijn. Nu denk ik dat het niet heeft mogen zijn."

   

  Soenens: "Je klinkt bescheiden."

   

  Persoon: "Het had wel gekund als ik het had afgemaakt voor het eindsignaal. Vooraf wist ik dat, maar het is me niet gelukt. In plaats van een stap achteruit te zetten, liet ik me vastgrijpen. Zo maak je het niet af. Als ik dat wel gedaan had, was er nu geen discussie."

   

  Soenens: "In ronde 10 had je Taylor bijna knock-out geslagen."

   

  Persoon: "Ik heb haar meer dan eens in het donker gezet, maar telkens greep ze me vast. Het is zoals mijn trainer zegt: ik heb meer op karakter gebokst dan met mijn hoofd. Als ik achteruitstap, maak ik ze af. Het had zo mooi kunnen zijn (slik)."

  Delfine Persoon krijgt Katie Taylor net niet neer.

  "De bokssport zit maffieus in mekaar"

  Delfine Persoon verloor op punten. 2 kamprechters gaven Katie Taylor een licht voordeel (94-96), de 3e heeft vannacht een 95-95-draw gezien in New York.

   

  Björn Soenens: "De Engelse bokskampioen Callum Smith zei me dat hij het verdict niet eerlijk vond, jij had moeten winnen. Hij stelt een herkansing voor. Komt die nieuwe wedstrijd er?"

   

  Delfine Persoon: "Dat mag zeker, maar ik denk niet dat Taylor dat risico wil lopen. De bokssport zit maffieus in mekaar. In haar kamp zullen ze redeneren dat ze me voorbij is, misschien niet op de juiste manier, zeg maar bestolen. Ze zullen me geen kans meer geven. Jammer, want ik kon geschiedenis schrijven voor de Belgische bokssport, maar het heeft niet mogen zijn."

   

  Soenens: "Maffieus zeg je. Heb je het gevoel dat een klacht bij de WBC-boksfederatie niks zal uithalen?"

   

  Persoon: "Ik vrees dat wij niet sterk genoeg in onze schoenen staan, neen. We gaan het bekijken, dat wel."

   

  Soenens: "Je wordt emotioneel."

   

  Persoon: "Ja, het had zo mooi kunnen zijn. Jammer, ja (snikt)."

   

  Soenens: "Bedankt Delfine, in België ben je een heldin."

  Delfine Persoon kan het niet geloven. Niet zij, maar wel Katie Taylor wordt uitgeroepen als winnaar.

  VIDEO: Het emotionele interview met Delfine Persoon

  VIDEO: Een ruime samenvatting van de titelkamp