• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  De Bruyne en Vertonghen in Champions League-selectie v.h. Jaar

  Rode Duivels Kevin De Bruyne en Jan Vertonghen hebben een plaats gekregen in de selectie van twintig spelers die de voorbije Champions League kleur gaven. Bondscoach Roberto Martinez behoorde tot de kenners die de selectie samenstelden.

  Niet toevallig heeft eindwinnaar Liverpool de meeste vertegenwoordigers in de selectie van 20 spelers. Zes in totaal: Virgil van Dijk, Georginio Wijnaldum, doelman Alisson Becker, Trent Alexander-Arnold, Andy Robertson en Sadio Mané.

   

  Finalist Tottenham heeft drie vertegenwoordigers, waaronder Jan Vertonghen. Ook Lucas Moura en Moussa Sissoko zijn er bij. Ajax heeft na Liverpool de meeste namen in de lijs: Matthijs de Ligt, Hakim Ziyech, Frenkie de Jong, David Neres en Dusan Tadic.

   

  De rest van de selectie bestaat uit keeper Marc-André ter Stegen, Lionel Messi (beiden FC Barcelona), Rode Duivel Kevin De Bruyne en zijn teammaat Raheem Sterling, Tanguy Ndombele (Olympique Lyon) en Cristiano Ronaldo (Juventus).

   

  Experts van de Europese voetbalbond UEFA stelden de groep samen. Naast Martinez gold ook het oordeel van onder meer David Moyes, Raúl en Gareth Southgate.